MAI: CAB a respins cererea de suspendare a executării Hotărârii privind starea de alertă, atacată în instanţă

MAI: CAB a respins cererea de suspendare a executării Hotărârii privind starea de alertă, atacată în instanţă

Curtea de Apel Bucureşti a respins marţi cererea de suspendare a executării Hotărârii Guvernului privind declararea stării de alertă, hotărâre atacată în instanţă de o persoană fizică, informează Ministerul Afacerilor Interne.

"Astăzi, 9 iunie 2020, Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea de suspendare a executării Hotărârii Guvernului nr. 394/2020 privind declararea stării de alertă şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, ca fiind inadmisibilă, în temeiul art. 5 alin. 3 din Legea 554/2004 privind contenciosul administrativ. Această hotărâre a fost atacată în instanţă de o persoană fizică şi s-a solicitat suspendarea executării sale", se arată într-un comunicat al MAI.

Ministerul de Interne precizează că, astfel, Hotărârea de Guvern nr. 394/2020 privind declararea stării de alertă şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 este valabilă şi produce în continuare efecte juridice.

"Respectăm dreptul la opinie şi petiţie, dar amintim că acest act normativ a fost contestat şi în alte procese, dintre care unul a fost soluţionat, pe fond, în sensul respingerii cererii ca inadmisibilă, iar două fiind anulate. Reamintim că dezideratul nostru şi al tuturor cetăţenilor a fost şi este protejarea sănătăţii publice şi oprirea răspândirii infecţiilor cu COVID-19", se subliniază în comunicat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...