Mai mult de jumătate din populaţia adultă din Statele Unite este complet vaccinată anti-COVID-19

Mai mult de jumătate din populaţia adultă din Statele Unite este complet vaccinată anti-COVID-19

Peste 50% dintre adulţii din Statele Unite sunt complet vaccinaţi, conform Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), relatează dpa.

Datele CDC se referă la persoanele vaccinate cu două doze Moderna sau Pfizer/BioNTech, precum şi cu vaccinul monodoză Johnson & Johnson până la data de 1 iunie.

În total, 133.581.245 de persoane cu vârsta peste 18 ani au primit ambele doze de vaccin, reprezentând 51,7% din populaţia adultă din SUA.

Potrivit CDC, 62,8% dintre adulţii din Statele Unite au primit o singură doză de vaccin.

În total, peste 168 de milioane de persoane din Statele Unite au primit cel puţin o doză de vaccin anti-COVID-19. Dintre acestea, mai mult de 135 de milioane sunt complet vaccinate, a informat marţi Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor.

Statul Vermont se află pe primul loc în campania de vaccinare. Conform ultimelor cifre, "78,4% din populaţia eligibilă a fost vaccinată, suntem la doar 8.708 de persoane distanţă de obiectivul nostru de 80%, atunci când restricţiile rămase vor fi ridicate", a scris pe Twitter guvernatorul statului, Phil Scott.

Marţi au fost raportate 12.976 de noi cazuri de coronavirus în Statele Unite, numărul total la nivel naţional ajungând la 34.136.738. În aceeaşi zi, 287 de noi decese au fost raportate în ţară, numărul cazurilor mortale asociate COVID-19 la nivel naţional crescând astfel la 610.436.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ceva mai penibil nu există...

2 Așa o fi?

3 Acuzată că face gărzi „la negru”, directoarea medicală de la Socola a demisionat prin e-mail din vacanța din R…

4 Un fost şef de la Poliţia Rutieră din Capitală nu poate justifica o avere de peste 100.000 euro

5 Invazie de turiști români în toată Grecia / Presa elenă: Pe insule auzi aproape exclusiv românește