Mai multe consilii judeţene vor companie aeriană internă

Mai multe consilii judeţene vor companie aeriană internă

15 consilii județene vor să înființeze o companie de transport aerian, care să asigure legătura între principalele orașe ale țării.

Un nou operator aerian s-ar putea înființa în România

Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) a organizat luni, 17 iulie, o întâlnire în format hibrid cu reprezentanţii mai multor consilii judeţene, având ca temă înființarea unei companii de transport aerian care să asigure legătura între principalele oraşe ale ţării, arată „Bună Ziua“ Brașov . Prezentarea iniţiativei a fost făcută de Mihai Daraban, preşedintele CCIR, care a apreciat că un asemenea proiect ar aduce beneficii pentru comunitatea de afaceri din România şi nu numai. Au urmat o prezentare tehnică a problematicii conectivităţii interurbane, susţinută de lector univ. dr. Alexandru Rusu, de la Facultatea de Geografie şi Geologie a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi şi o prezentare a modalităţii prin care din punct de vedere tehnic ar putea fi operaţionalizată o astfel de companie, realizată de Adrian Vasilache, director general Regional Air Services.

După această întâlnire, preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Braşov, Todorică Şerban, a precizată că aceasta a fost prima prima întâlnire pe tema înfiinţării unui operator de transport aviatic susţinut de toate autorităţile judeţene interesate, care să asigure curse între cele mai importante oraşe ale ţării. „În perioada următoare, specialiştii CCIR vor efectua un studiu de oportunitate şi vor pregăti drafturi de documente privind statutul şi organizarea unei asemenea companii, pe care le vom analiza şi dezbate, înainte de a lua o decizie privind implicarea în acest proiect“, a declarat reprezentantul Consiliului Judeţean Braşov.

La întrunire au fost invitaţi oficiali din cadrul celor 15 autorităţi publice judeţene din România care au în administrare aeroporturi, respectiv Arad, Bacău, Bihor, Braşov, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi, Maramureş, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Timiş, Mureş şi Tulcea.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat