Mai multe localități din Spania, inclusiv capitala Madrid, în carantină după ce au devenit zone roșii/ Printre restricții: Întâlnirile în aer liber, limitate la 6 persoane

Mai multe localități din Spania, inclusiv capitala Madrid, în carantină după ce au devenit zone roșii/ Printre restricții: Întâlnirile în aer liber, limitate la 6 persoane

Zece localități din Spania, inclusiv capitala Madrid, au fost introduse în carantină totală pentru ca pandemia de coronavirus să poată fi ținută sub control. Restricțiile au intrat în vigoare vineri seară. Au fost închise următoarele zone: Madrid, Alcobendas, Torrejón de Ardoz, Alcalá de Henares, Fuenlabrada, Móstoles, Leganés, Getafe, Alcorcón și Parla.

Locuitorii acestor orașe nu își vor putea părăsi municipiul decât pentru muncă, studii, îngrijire medicală sau alte proceduri urgente, examene sau din motive de forță majoră. Există, de asemenea, restricții în magazine și restaurante. Întâlnirile, în interior sau în aer liber, nu pot depăși șase persoane, conform rezoluției ministeriale.

Închiderea acestor zece orașe afectează întregul municipiu, spre deosebire de restricțiile impuse până acum de guvernul regional asupra anumitor zone.

Controalele Poliției au fost intensificate, iar pentru moment raziile acestora vor avea un caracter strict informativ. Amenzile vor fi introduse abia după o decizie a Curții Supreme de Justiție.

Săptămâna viitoare, restricțiile vor fi extinse și la Villa del Prado, care include municipiul cu același nume și Aldea del Fresno.

Guvernul regional a făcut un apel împotriva închiderii orașelor cu peste 100.000 de locuitori din Comunitatea Madrid. El consideră că implicarea guvernului central este un abuz de competență și subliniază daunele economice asupra regiunii.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 De citit...