Mai mulți magistrați din Republica Moldova, suspectați pentru acte de corupție, au fost reținuți

Mai mulți magistrați din Republica Moldova, suspectați pentru acte de corupție, au fost reținuți

Un număr de 15 judecători și trei executori judecătorești din Republica Moldova au fost reținuți marți în urma descinderilor efectuate de procurorii anticorupție și Centrul Național Anticorupție (CNA) de la Chișinău, informează agenția MOLDPRES.

Sursa foto: www.moldova.org

Potrivit sursei citate, anunțul a fost făcut de către procurorul anticorupție Viorel Morari, în cadrul unui briefing de presă.

Conform acestuia, Procuratura Anticorupție a efectuat un șir de acțiuni de urmărire penală în instanțele de judecată din țară și percheziții la domiciliul unor persoane suspectate de acte de corupție.

"'În total sunt vizate 20 de persoane dintre care 16 judecători și patru executori judecătorești. Acțiunile de astăzi au fost efectuate cu acordul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Astfel, Procurorul general a adresat în această dimineață o sesizare către CSM, ulterior membrii Consiliului au autorizat o parte dintre solicitări", a declarat Viorel Morari.

Procurorul anticorupție a refuzat să ofere detalii despre cazul de corupție în care sînt implicați magistrații, invocînd că acțiunile de urmărire penală se desfășoară în continuare. "Măsurile vor avea loc și pe parcursul zilei de mâine, iar în a doua jumătate a zilei vom clarifica circumstanțele cauzei", a menționat Morari, potrivit MOLDPRES.

AGERPRES/ (AS — editor: Vicențiu Purcărea, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…