Mai mulți magistrați din Republica Moldova, suspectați pentru acte de corupție, au fost reținuți

Mai mulți magistrați din Republica Moldova, suspectați pentru acte de corupție, au fost reținuți

Un număr de 15 judecători și trei executori judecătorești din Republica Moldova au fost reținuți marți în urma descinderilor efectuate de procurorii anticorupție și Centrul Național Anticorupție (CNA) de la Chișinău, informează agenția MOLDPRES.

Sursa foto: www.moldova.org

Potrivit sursei citate, anunțul a fost făcut de către procurorul anticorupție Viorel Morari, în cadrul unui briefing de presă.

Conform acestuia, Procuratura Anticorupție a efectuat un șir de acțiuni de urmărire penală în instanțele de judecată din țară și percheziții la domiciliul unor persoane suspectate de acte de corupție.

"'În total sunt vizate 20 de persoane dintre care 16 judecători și patru executori judecătorești. Acțiunile de astăzi au fost efectuate cu acordul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Astfel, Procurorul general a adresat în această dimineață o sesizare către CSM, ulterior membrii Consiliului au autorizat o parte dintre solicitări", a declarat Viorel Morari.

Procurorul anticorupție a refuzat să ofere detalii despre cazul de corupție în care sînt implicați magistrații, invocînd că acțiunile de urmărire penală se desfășoară în continuare. "Măsurile vor avea loc și pe parcursul zilei de mâine, iar în a doua jumătate a zilei vom clarifica circumstanțele cauzei", a menționat Morari, potrivit MOLDPRES.

AGERPRES/ (AS — editor: Vicențiu Purcărea, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Banii City Insurance s-au dus în buzunarele cumnatului lui Adrian Năstase?

2 Un șobolan al Securității care a supraviețuit „democrației”

3 Dragnea va anunța duminică formarea unui nou partid

4 Incident sexual între Gabriel Oprea și Kovesi? / Evenimentul ar fi avut loc în fostul birou al lui Ceaușescu de …

5 Cine sunt animalele care au umplut de sânge un activist de mediu şi doi jurnalişti, într-o pădure din Bucovina