Mai mulți morți într-o puternică explozie în sud-estul kurd al Turciei

Mai mulți morți într-o puternică explozie în sud-estul kurd al Turciei

O explozie puternică a făcut mai mulți morți și cel puțin zece răniți în apropiere de Diyarbakir, marele oraș din sud-estul Turciei cu majoritate kurdă, a anunțat joi noapte Ministerul de Interne, informează France Presse și Reuters.

Explozia a avut loc "când militanți PKK încărcau explozibili într-un camion furat", a adăugat ministerul turc, fără a putea preciza dacă victimele erau civili sau militanți din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) .

Agenția Reuters precizează, citând surse din securitate, că patru persoane suspectate că fabricau bombe au fost ucise și 15 rănite în momentul producerii exploziei în jurul orei 22.30 (19.30 GMT) într-un sat din districtul Sarikamis, la aproximativ 25 km de Diyarbakir.

Patru dintre răniți sunt în stare critică, au declarat surse din securitate. Potrivit martorilor, explozia a fost auzită de la mare distanță.

Explozia urmează unui atac cu mașină-capcană în apropierea unei cazărmi mai devreme în timpul zilei într-o suburbie a orașului Istanbul, care a rănit șapte persoane, și unui alt atentat cu mașină-capcană comis marți la Diyarbakir , vizând poliția și care a ucis trei persoane, amintește Reuters.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro