Mai mulți morți într-o puternică explozie în sud-estul kurd al Turciei

Mai mulți morți într-o puternică explozie în sud-estul kurd al Turciei

O explozie puternică a făcut mai mulți morți și cel puțin zece răniți în apropiere de Diyarbakir, marele oraș din sud-estul Turciei cu majoritate kurdă, a anunțat joi noapte Ministerul de Interne, informează France Presse și Reuters.

Explozia a avut loc "când militanți PKK încărcau explozibili într-un camion furat", a adăugat ministerul turc, fără a putea preciza dacă victimele erau civili sau militanți din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) .

Agenția Reuters precizează, citând surse din securitate, că patru persoane suspectate că fabricau bombe au fost ucise și 15 rănite în momentul producerii exploziei în jurul orei 22.30 (19.30 GMT) într-un sat din districtul Sarikamis, la aproximativ 25 km de Diyarbakir.
   
Patru dintre răniți sunt în stare critică, au declarat surse din securitate. Potrivit martorilor, explozia a fost auzită de la mare distanță.
   
Explozia urmează unui atac cu mașină-capcană în apropierea unei cazărmi mai devreme în timpul zilei într-o suburbie a orașului Istanbul, care a rănit șapte persoane, și unui alt atentat cu mașină-capcană comis marți la Diyarbakir, vizând poliția și care a ucis trei persoane, amintește Reuters.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bă, ghiolbanilor din fruntea Ro, citiți asta! / Emerging Europe: Maia Sandu e pe punctul de a deveni cel mai put…

2 A fost sau nu Firea amanta lui Tăriceanu? I-a spart casa fostului soț, Răsvan?

3 Explodează alcovul bucureștean? / „Vă fac de panaramă, bolnavele Bucureștiului! Se f...teau la show! Are HIV… a …

4 Proasta pusă de PNL pleacă din TVR cu scandal / Imbecila a sigilat biroul, de parcă ar fi de la mă-sa! / Cealaltă,…

5 Așa o fi?