Mai puţine vedete şi măşti de protecţie: Veneţia deschide festivalul de film în vreme de pandemie

Mai puţine vedete şi măşti de protecţie: Veneţia deschide festivalul de film în vreme de pandemie

Veneţia găzduieşte primul festival de film major de la declanşarea pandemiei cu noul coronavirus, iar organizatorii au trebuit să se adapteze la circumstanţe neobişnuite, transmite marţi DPA.

Evenimentul cinematografic ce se desfăşoară în lagună va fi mai puţin strălucitor în acest an pentru că prezenţa de la Hollywood este mult redusă, proiecţiile se vor face cu respectarea distanţării fizice pentru spectatori, iar măştile vor fi purtate în incinte.

Un purtător de cuvânt a declarat că obişnuitele petreceri organizate cu ocazia deschiderii şi respectiv închiderii festivalului au fost anulate, iar unii actori şi regizori îşi vor prezenta filmele de la distanţă, prin sisteme de videoconferinţă.

Actorii şi regizorii care participă fizic la festival nu vor intra în contact cu fanii amatori de autografe şi de fotografii, după ce organizatorii au ridicat practic un "zid", care separă covorul roşu de strada principală.

Festivalul se desfăşoară în mod oficial în perioada 2 - 12 septembrie, însă practic începe de marţi cu o proiecţie a documentarului "Molecole", al regizorului italian Andrea Segre, despre Veneţia în perioada de izolare şi carantinare din cauza noului coronavirus.

Din programul oficial al festivalului fac parte 63 de filme, dintre care 18 se află în cursa pentru Leul de Aur, 21 vor fi prezentate în afara competiţiei şi 19 vor fi prezentate în cadrul secţiunii Orizzonti.

Unul dintre filmele candidate la Leul de Aur, "Nomadland", de Chloe Zhao, este considerat deja un concurent important şi la Oscarurile de anul viitor. În "Nomadland", Frances McDormand joacă rolul unei femei care pierde tot ce avea în Marea Recesiune şi porneşte într-o călătorie prin Vestul Sălbatic. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Bula va exploda” / Avertismentul legendarului investitor Jeremy Grantham

2 Documente secrete despre Olaf Scholz, noul cancelar al Germaniei

3 Generalii PSD înainte de ședința CSAT...

4 Ce spune un șofer STB, sub protecția anonimatului, despre greva care a paralizat orașul, despre presiunile sin…

5 Milionarul Ioan Neculaie a fost dat în urmărire națională pentru că este de negăsit după condamnarea definitiv…