MAI solicită asociației lui Nicolae Badea să renunțe la contract pentru ca stadionul Dinamo să fie reabilitat

MAI solicită asociației lui Nicolae Badea să renunțe la contract pentru ca stadionul Dinamo să fie reabilitat

Ministerul Afacerilor Interne solicită Asociației Club Sportiv FC Dinamo București, aparținând fostului finanțator al grupării de fotbal, Nicolae Badea, să renunțe la contractul de asociere cu CS Dinamo care îi oferă dreptul de folosință asupra Stadionului Dinamo pentru ca arena să poată fi reabilitată în planul de modernizare pentru organizarea în România a EURO 2020.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că aceasta este singura soluție pentru ca CNI să poată realiza investiții la arena din Șoseaua Ștefan cel Mare.

"Ministerul Afacerilor Interne a făcut, face și va face toate demersurile pentru ca Stadionul Dinamo să fie reabilitat. Există un contract de asociere, numărul 2640 din 2002, în baza unor Hotărâri de Guvern emise în anii 2000 și 2002. Acest contract este încheiat între CS Dinamo și Asociația Club Sportiv FC Dinamo București (n.r. — aparținând fostului finanțator al grupării de fotbal, Nicolae Badea). În baza acestuia, i se oferă ACS FC Dinamo București dreptul de folosință comună pe o durată nedeterminată a Stadionului Dinamo aflat în administrarea CS Dinamo. Această situație juridică actuală face imposibilă investiția pe care Compania Națională de Investiții (CNI) ar putea să o facă la stadion, dacă acesta ar fi grevat de astfel de sarcini. În momentul de față, apreciem că singura soluție pentru realizarea investiției la stadion o reprezintă cedarea de către ACSFC Dinamo a tuturor sarcinilor care grevează stadionul Dinamo. Noi am făcut propunere, un act adițional, prin care dânșii să cedeze dreptul de folosință asupra stadionului. Pentru că acest drept de folosință nu trebuie să prejudicieze sub nicio formă dreptul de proprietate al statutului și de administrare al MAI, prin CS Dinamo", a declarat Carmen Dan.

La 27 februarie, președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, anunța că există riscul ca Stadionul Dinamo să nu intre în planul de modernizare pentru organizarea în România a EURO 2020. El menționa că arena are mai mulți proprietari, printre care ACS FC Dinamo București, societate aparținând fostului acționar majoritar al clubului de fotbal, Nicolae Badea.

Ulterior, reprezentanții Clubului Sportiv Dinamo București și ACS FC Dinamo București au avut mai multe întâlniri pentru a se pune de acord privind demersurile necesare și legale pentru realizarea, prin Compania Națională de Investiții, a Obiectivului de Investiții ''Complexul Sportiv Dinamo — Stadion Central''.

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatul European din 2020 pe Arena Națională din Capitală. UEFA obligă țările organizatoare să pună la dispoziție alte patru stadioane la standarde internaționale pentru antrenamentele oficiale ale echipelor naționale. Cele patru arene pe care România le-a ales pentru a le moderniza sunt Arcul de Triumf, Steaua, Rapid și Dinamo.

AGERPRES (editor: Marius Țone)


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...