MAI: Traficul rutier închis în continuare pe 23 de drumuri județene și 11 drumuri comunale

MAI: Traficul rutier închis în continuare pe 23 de drumuri județene și 11 drumuri comunale

Traficul rutier este în continuare închis pe 23 de drumuri județene și 11 drumuri comunale din județele Constanța, Iași, Botoșani, Galați, Bacău și Neamț și se intervine pentru deblocarea acestor căi de acces.

"La nivel național, CNAIR a acționat cu 895 de utilaje care au utilizat 4.419 tone de material antiderapant și 18,5 tone clorură de calciu", informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) transmis marți AGERPRES.

Sursa citată precizează că în acest moment nu mai sunt persoane blocate pe căile de transport rutiere și nu sunt semnalate autostrăzi sau drumuri naționale cu circulația întreruptă.

Toate aeroporturile sunt deschise și nu se înregistrează curse aeriene anulate sau cu întârzieri.

În ultimele 24 de ore, 39 de trenuri au înregistrat întârzieri semnificative (peste 60 de minute), iar 29 de trenuri au fost anulate. Magistrala feroviară 900 Craiova este închisă între stațiile Strehaia și Ciochiuța din cauza ruperii firului de contact.

"Toate porturile maritime și fluviale sunt deschise. Sunt închise 16 căi navigabile în zonele Galați — Hîrșova — Brațul Borcea — Brațul Măcin, Drobeta Turnu Severin, Brăila, Bicaz — Izvorul Muntelui", se arată în comunicat.

Pe fluviul Dunărea, între km 655 și 1.075, zona localității Drobeta Turnu Severin, curg sloiuri de gheață.

În punctele de trecere a frontierei nu se semnalează restricții, cu excepția PTF Zimnicea, Bechet, Ostrov și Turnu Măgurele de la frontiera cu Bulgaria, unde nu se poate traversa cu bacul.

"În localitatea Negru Vodă, din județul Constanța, alimentarea cu energie electrică este întreruptă. 11 echipe de intervenție acționează pentru remedierea acestei defecțiuni, care afectează 1.524 de consumatori", precizează MAI.

La nivel național, au acționat, în ultimele 24 de ore, în sprijinul populației și al autorităților locale, 17.377 de efective ale Ministerului Afacerilor Interne — 9.235 de polițiști, 5.214 pompieri și 2.928 jandarmi, cu 7.621 mijloace tehnice.

Au fost efectuate 9.510 intervenții medicale de către SMURD și serviciile de ambulanță, din care 220 pentru gravide și 286 pentru persoane dializate.

Aeronavele MAI au efectuat 14 misiuni medicale — 13 cu elicopterele SMURD și una cu avionul Piper. Piloții MAI și personalul SMURD sunt în continuare pregătiți să intervină și vor continua misiunile în funcție de solicitări și de condițiile meteorologice.

Ca urmare a temperaturilor scăzute, s-a intervenit pentru relocarea a 254 de persoane fără adăpost, dintre care 57 cu hipotermie. Cele mai multe dintre acestea au fost identificate la nivelul județelor Harghita, Mureș și în București.

În contextul emiterii unor noi avertizări de ninsoare și viscol, în special pentru zona de sud-est, MAI solicită cetățenilor să se informeze permanent asupra stării vremii, a condițiilor de trafic și să respecte cu recomandările autorităților.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia