Maia Sandu avertizează că Republica Moldova este vizată de o lovitură de stat

Maia Sandu avertizează că Republica Moldova este vizată de o lovitură de stat

Maia Sandu avertizează, la câteva zile după ce liderul de la Kiev a declarat că Rusia vrea să distrugă Republica Modolva, că se pregătește o lovitură de stat.

Președinta Rep. Moldova avertizează că țara sa este vizată de o lovitură de stat. FOTO: Facebook.com

,,Planul Rusiei de a întreprinde acțiuni subversive pe teritoriul statului nostru nu este unul nou. Tentative de destabilizare a situației și de subminare a statului au existat și în toamna anului trecut, dar ele nu și-au atins obiectivul datorită intervențiilor prompte ale instituțiilor noastre de securitate și de asigurare a ordinii publice. În perioada octombrie-decembrie, poliția și Serviciul de Informații și Securitate au intervenit în mai multe cazuri de organizare a elementelor criminale și a oprit tentativele de violență. În toamnă s-a pus accentul care trebuia să provoace nemulțumiri majore în rândul populației și să conducă la proteste violente. Planul pentru perioada următoare presupune acțiuni cu implicarea unor diversioniști cu pregătire militară camuflați care să întreprindă acțiuni violente, atac asupra unor edificii ale statului și luare de ostatici”, a declarat Maia Sandu.

Liderul de la Kiev a anunțat despre planurile Rusiei în cazul Rep. Moldova

Acum câteva zile, reprezentanții Serviciului de Informații și Securitate (SIS) de la Chișinău au confirmat ,,activitățile subversive cu scopul subminării statului, de destabilizare și de încălcare a ordinii publice”. Aceștia susțin că au fost informați despre ele de colegii lor din Ucraina, dar le-au și identificat în urma activităților operaționale.

Confirmările au venit în contextul în care liderul de la Kiev a anunțat că Rusia vrea să distrugă politic Republica Moldova. Potrivit președintelului Ucrainei, planul Kremlinului privind distrugerea țării vecine a fost demascat de spionajul ucrainean.

Iar potrivit potrivit secretarului Consiliului de Securitate Națională și Apărare al Ucrainei, Alexei Danilov, citat de presa ucraineană, Kremlinul ar putea implica luptători ceceni, în încercarea de a răsturna Guvernul din Republica Moldova.

Șeful diplomației ruse a amenințat țara cu repetarea scenariului ucrainean

Anterior, șeful diplomației ruse a lansat amenințări la adresa Chișinăului. În cadrul unui interviu acordat recent lui Dmitri Kiseliov, catalogat de presa internaţională drept propagandist, întrebat care din statele din apropierea Rusiei ar putea să urmeze calea Ucrainei, ministrul rus de Externe a arătat spre Republica Moldova. Ba mai mult, Serghei Lavrov a spus că președinta, Maia Sandu, vrea să introducă ţara în NATO sau să o unească cu România.

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) de la Chișinău au negat acuzațiile, adăugând că fac parte din retorica amenințătoare deja bine cunoscută a diplomației ruse.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...