Maia Sandu: Din păcate, moştenirea regimului oligarhic din Republica Moldova este foarte grea

Maia Sandu: Din păcate, moştenirea regimului oligarhic din Republica Moldova este foarte grea

Moştenirea regimului oligarhic din Republica Moldova este "foarte grea" pentru cetăţenii acestei ţări, a declarat, marţi, premierul moldovean, Maia Sandu, într-o declaraţie de presă comună cu preşedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

"Avem mare nevoie de sprijinul României, mai ales că ne leagă nu doar interese economice comune, ci şi un fundament istoric, cultural şi valoric comun. Din păcate, moştenirea regimului oligarhic din Republica Moldova este foarte grea pentru cetăţenii noştri. Aceştia au distrus economia ţării, au transformat instituţiile statului în afaceri personale şi au izolat Republica Moldova pe plan internaţional", a afirmat şefa Executivului de la Chişinău.

Ea a spus că printre priorităţile guvernului său se numără consolidarea statului de drept, combaterea corupţiei şi libertatea presei.

"Avem încredere că România va rămâne alături în calitate de aliat de bază al cetăţenilor Republicii Moldova şi în parcursul european", a subliniat ea.

Totodată, Maia Sandu a afirmat că Guvernul de la Chişinău "îşi doreşte să dezvolte proiecte comune cu România", iar agenda europeană este "linia directoare" a relaţiei cu ţara noastră.

"Parteneriatul strategic pentru integrare europeană va căpăta un rol determinant în activitatea guvernului pro-european de la Chişinău", a precizat Maia Sandu.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”