Maia Sandu s-a întâlnit la New York cu Alexander Soros, fiul lui George Soros

Maia Sandu s-a întâlnit la New York cu Alexander Soros, fiul lui George Soros

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit la New York, unde se afla în vizită cu ocazia Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite (ONU), cu Alexander Soros, fiul miliardarului filantrop George Soros.

„A fost o onoare să mă întâlnesc cu Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, un reformator dedicat și avocat anticorupție, în timp ce vizitează New York pentru Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite”, se arată într-o postare de pe Instagram a lui Alexander Soros , însoțită de o fotografie cu el alături de Maia Sandu.

Cine este Alexander Soros

Alexander Soros, în vârstă de 36 de ani, este vicepreședinte al Fundației Open Society, fondată de tatăl său, și unul dintre membrii organizației Tinerii Lideri Mondiali din cadrul Forumului Economic Mondial începând din anul 2018.

Soros s-a impus ca filantrop cu prima sa contribuție majoră la Fondurile Evreiești pentru Justiție.

Potrivit unui profil din 2011 publicat în The Wall Street Journal, Soros se concentrează pe „cauze progresiste care s-ar putea să nu aibă un sprijin larg”. De atunci, s-a alăturat consiliului de administrație al unor organizații, inclusiv Global Witness (în calitate de membru al consiliului consultativ), care face campanii împotriva abuzurilor din mediu și ale drepturilor omului asociate cu exploatarea resurselor naturale și Bend the Arc (care a fost formată prin fuziunea Alianței Evreiești Progresiste și a Fondurilor Evreiești pentru Justiție în 2012).

Soros continuă să doneze și pentru cauze politice. În martie 2012 a donat 200.000 de dolari Consiliului evreiesc pentru educație și cercetare, organizația din spatele „Marelui Schlep” din 2008 în sprijinul candidatului democrat de atunc,i Barack Obama. Alexander Soros este beneficiarul Premiului Fundației Gordon Parks din 2017 pentru sprijinul său filantropic pentru Arte și Umanistice.

Fundația Alexander Soros

În 2012, Soros a înființat Fundația Alexander Soros, dedicată promovării justiției sociale și a drepturilor omului. Printre beneficiarii inițiali ai fundației se numără Bend the Arc, National Domestic Workers Alliance, care reprezintă drepturile a 2,5 milioane de lucrători casnici din SUA și Make the Road New York, care sprijină comunitățile latine și ale clasei muncitoare pentru a atinge demnitatea și justiţia.

Alături de Fundația Ford și Fundația Open Society, Fundația Alexander Soros a finanțat primul studiu statistic național vreodată asupra lucrătorilor casnici („Home Economics: The Invisible and Unregulated World of Domestic Work”, lansat la 26 noiembrie 2012).

Alex Soros este creditat ca producător al mai multor filme, printre care Trial by Fire și The Kleptocrats. În 2014, Soros a contribuit cu un eseu la cartea „Dumnezeu, credință și identitate din cenușă: reflecții ale copiilor și nepoților supraviețuitorilor Holocaustului”.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa