Maia Sandu şi Andrei Năstase au înaintat trei revendicări guvernului de la Chişinău şi anunţă proteste săptămânale

Maia Sandu şi Andrei Năstase au înaintat trei revendicări guvernului de la Chişinău şi anunţă proteste săptămânale

Lidera Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) din Republica Moldova, Maia Sandu, împreună cu liderul Platformei Demnitate şi Adevăr (DA), Andrei Năstase, câştigător al scrutinului local de la Chişinău, invalidat însă de justiţie, au înaintat miercuri guvernului trei revendicări şi au anunţat că vor organiza proteste în fiecare săptămână, relatează Unimedia.

Ei cer validarea alegerilor locale anticipate, anularea sistemului mixt de vot şi demisia şi urmărirea penală a judecătorilor care au invalidat scrutinul.

Liderii celor două partide au mai anunţat că vor organiza proteste în fiecare săptămână, un protest masiv fiind programat pentru duminică la ora 14:00. "Venim masiv, ca niciodată", a spus Andrei Năstase, lansând un apel de mobilizare masivă la nivel naţional. El a mai declarat că va reclama statul Republica Moldova la CEDO.

De asemenea, Maia Sandu şi Andrei Năstase au cerut postului naţional de televiune TVM timp de emisie pentru a reflecta protestul de duminică.

Curtea Supremă de Justiţie a Republicii Moldova a confirmat luni deciziile instanţelor anterioare prin care au fost invalidate alegerile pentru funcţia de primar al municipiului Chişinău.

După anunţul Curţii Supreme, Andrei Năstase, lider al opoziţiei proeuropene şi câştigător al scrutinului, a îndemnat protestatarii să continue manifestaţiile împotriva acestei hotărâri pe care o consideră politică şi ilegală.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /