Majoritatea germanilor consideră că starea de sănătate a Angelei Merkel este o chestiune privată

Majoritatea germanilor consideră că starea de sănătate a Angelei Merkel este o chestiune privată

Majoritatea germanilor consideră că şefei executivului german, cancelarul Angela Merkel - care a suferit trei episoade de tremurat în mai puţin de o lună - nu ar trebui să i se ceară să facă publice informaţiile despre starea sa de sănătate, informează sâmbătă dpa şi AFP.

Potrivit unui sondaj realizat de institutul de cercetare Civey, 59% dintre respondenţi au declarat că starea de sănătate a Angelei Merkel este o chestiune privată. Aproximativ 34% au apreciat că, în calitate de persoană aleasă într-o funcţie publică, Merkel ar trebui să-şi informeze concetăţenii cu privire la starea sa de sănătate, în timp ce 7% s-au declarat indecişi în această privinţă.

Printre persoanele intervievate, simpatizanţii Uniunii Creştin-Democrate (CDU), partidul conservator al cancelarului, dar şi cei ai Partidului Social-Democrat (SPD) şi ai Verzilor au considerat în marea lor majoritate că aceste episoade nu o privesc decât pe Angela Merkel. Doar simpatizanţii partidului de extremă dreaptă Alternativa pentru Germania (AfD) consideră că respectivele crize sunt de interes public.

Săptămâna aceasta, Merkel a insistat că se simte bine după o nouă criză de tremurat la ceremonia de primire a premierului finlandez Anti Rinne la Berlin.

Semnele de întrebare în legătură cu starea de sănătate a cancelarului german au apărut pentru prima dată la jumătatea lunii iunie, după o criză de tremurat în timpul ceremoniei de primire a preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, incident pus de Merkel pe seama deshidratării.

Nouă zile mai târziu, cancelarul a suferit un nou episod de acest gen, de data aceasta la ceremonia de numire a noului ministru al justiţiei, Christine Lambrecht, de către preşedintele german Frank-Walter Steinmeier. Ea a atribuit incidentul unei reacţii psihosomatice legate de anxietatea suscitată de prima criză impresionantă de tremurat. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Două femei, una frumoasă, una...

2 Așa o fi?

3 Care sunt cele două trasee pe unde ar intra Rusia în România în cazul unei invazii terestre / Ce spune raportul …

4 De citit! / Valentin Naumescu: Rusia va pierde războiul din Ucraina

5 Hopa! Ciolacu, reacție isterică după declarațiile lui Rareș Bogdan! Vrea să acopere scandalul cu pesedistul de…