Majoritatea germanilor nu se tem de terorism (sondaj)

Majoritatea germanilor nu se tem de terorism (sondaj)

Majoritatea germanilor nu se tem de terorism, în pofida recentelor atacuri din statul vecin Belgia, însă mai mult de jumătate dintre ei se așteaptă la un atac, de orice tip, pe teritoriul țării lor în acest an, relevă un sondaj făcut public duminică și citat de DPA.

Conform ediției de duminică a cotidianului Bild, 56% dintre cei chestionați în cadrul sondajului de opinie au spus că, personal, nu se tem de terorism, în timp ce 42% au afirmat contrariul. Ancheta a fost realizată pe un eșantion de peste 500 de persoane.

Citat în același articol din Bild, ministrul german de interne Thomas de Maiziere a declarat că nu există informații că ar fi plănuite atacuri în Germania.

El a caracterizat situația de după sporirea riscului de terorism ca fiind 'tensionată', dar a adăugat că în prezent nu există motive de a anula evenimente publice sau de a lua măsuri de precauție similare.

Thomas de Maiziere și-a reiterat totuși apelul pentru un mai bun schimb de informații între agențiile europene de securitate. "În vremuri cu pericole grave, trebuie să fie clar că protecția datelor nu este mai importantă decât protecția cetățenilor", a spus el.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Drama Foișor”, o nouă manipulare ordinară? / Directorul pus de Firea, elementul-cheie al regiei

2 A murit una dintre cele mai frumoase femei ale României, la doar 49 de ani

3 CAZ RAR / Curtea de Apel Cluj dispune confiscarea a aproape 2,7 milioane de lei, reprezentând avere nejustifica…

4 Citiți și voi ce spune omul ăsta!

5 Călin Georgescu a demisionat din Clubul de la Roma: Nu doresc să mă iudesc