Majoritatea germanilor nu se tem de terorism (sondaj)

Majoritatea germanilor nu se tem de terorism (sondaj)

Majoritatea germanilor nu se tem de terorism, în pofida recentelor atacuri din statul vecin Belgia, însă mai mult de jumătate dintre ei se așteaptă la un atac, de orice tip, pe teritoriul țării lor în acest an, relevă un sondaj făcut public duminică și citat de DPA.

Conform ediției de duminică a cotidianului Bild, 56% dintre cei chestionați în cadrul sondajului de opinie au spus că, personal, nu se tem de terorism, în timp ce 42% au afirmat contrariul. Ancheta a fost realizată pe un eșantion de peste 500 de persoane.

Citat în același articol din Bild, ministrul german de interne Thomas de Maiziere a declarat că nu există informații că ar fi plănuite atacuri în Germania.

El a caracterizat situația de după sporirea riscului de terorism ca fiind 'tensionată', dar a adăugat că în prezent nu există motive de a anula evenimente publice sau de a lua măsuri de precauție similare.

Thomas de Maiziere și-a reiterat totuși apelul pentru un mai bun schimb de informații între agențiile europene de securitate. "În vremuri cu pericole grave, trebuie să fie clar că protecția datelor nu este mai importantă decât protecția cetățenilor", a spus el.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Reacția Pro TV în cazul „angajatului Marius Buga”, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor

2 Corespondentul Pro TV Marius Buga, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor

3 VIDEO „Urât, parcă toată lumea asta ar fi sclavii voștri, v-ați pierdut mințile de la bani”

4 Jurnalistul Pro TV, reținut pentru 24 de ore / Marius Buga este acuzat de o faptă oribilă

5 De citit...