Majoritatea italienilor îl consideră pe vicepremierul Matteo Salvini adevăratul lider (sondaj)

Majoritatea italienilor îl consideră pe vicepremierul Matteo Salvini adevăratul lider (sondaj)

Majoritatea italienilor îl consideră pe vicepremierul Matteo Salvini, liderul formaţiunii antiimigraţie Liga, ca fiind adevăratul şef al guvernului, şi doar unul din şase îi recunosc acest rol premierului Giuseppe Conte, relevă un sondaj citat vineri de Reuters.

Potrivit sondajului lunar realizat de institutul Demos şi difuzat de ziarul La Repubblica, 58% dintre italieni îl consideră pe Salvini liderul real, doar 16% pe Conte şi alţi 14% pe Luigi di Maio, care conduce mişcarea anti-sistem 5 Stele.

Salvini se bucură de o prezenţă masivă în social media, la radio şi televiziuni, folosind toate aceste platforme pentru a susţine politicile populiste şi antimigranţi ale partidului său.

În acelaşi timp, Salvini i-a luat locul lui Conte ca politicianul cu cea mai mare popularitate din Italia, menţinându-şi cota de aprobare la 60% în octombrie, la fel ca în luna precedentă, în timp ce a premierului a scăzut de la 61% la 59%, a mai arătat sondajul.

Şi alegătorii partidelor de opoziţie au afirmat că îl percep drept lider real al guvernului pe Matteo Salvini, inclusiv 70% dintre susţinătorii Partidului Democrat şi 51% dintre cei ai partidului fostului premier Silvio Berlusconi, Forza Italia.

Chiar şi o bună parte din membrii mişcării 5 Stele sunt de părere că Salvini este de fapt cel care conduce, 35% atribuindu-i acest rol, comparativ cu 37% pentru Di Maio.

Încrederea generală în guvern a scăzut la 58% de la 62%, a indicat acelaşi sondaj.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria