Malaezia îl expulzează pe ambasadorul nord-coreean după asasinarea lui Kim Jong Nam

Malaezia îl expulzează pe ambasadorul nord-coreean după asasinarea lui Kim Jong Nam

Autoritățile din Malaezia au decis sâmbătă expulzarea ambasadorului nord-coreean la Kuala Lumpur și l-au declarat "persona non grata", cerându-i să părăsească teritoriul malaezian în termen de 48 de ore, informează Reuters.

Decizia intervine după aproape trei săptămâni de la asasinarea lui Kim Jong Nam, fratele vitreg al liderului nord-coreean Kim Jong Un, în aeroportul din Kuala Lumpur.

Surse oficiale americane și sud-coreene au afirmat că fratele vitreg al lui Kim Jong Un ar fi fost asasinat de agenți ai regimului de la Phenian.

Ambasadorul nord-coreean la Kuala Lumpur, Kang Chol, a declarat luna trecută că țara sa 'nu poate avea încredere' în modul în care autoritățile din Malaezia gestionează investigarea acestui caz. El a acuzat totodată Malaezia de 'înțelegere secretă cu forțe externe', făcând aluzie la Coreea de Sud.

Malaezia i-a cerut ambasadorului nord-coreean să-și ceară scuze pentru acuzațiile făcute, însă nu a primit niciun răspuns, potrivit ministrului malaezian de externe, Anifah Haji Aman. "Malaezia va reacționa ferm împotriva oricărei insulte sau oricărei încercări de a-i fi stricată reputația", a declarat sâmbătă Anifah.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Reacția Pro TV în cazul „angajatului Marius Buga”, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor

2 Corespondentul Pro TV Marius Buga, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor

3 Jurnalistul Pro TV, reținut pentru 24 de ore / Marius Buga este acuzat de o faptă oribilă

4 VIDEO „Urât, parcă toată lumea asta ar fi sclavii voștri, v-ați pierdut mințile de la bani”

5 De citit...