Malaezia îl expulzează pe ambasadorul nord-coreean după asasinarea lui Kim Jong Nam

Malaezia îl expulzează pe ambasadorul nord-coreean după asasinarea lui Kim Jong Nam

Autoritățile din Malaezia au decis sâmbătă expulzarea ambasadorului nord-coreean la Kuala Lumpur și l-au declarat "persona non grata", cerându-i să părăsească teritoriul malaezian în termen de 48 de ore, informează Reuters.

Decizia intervine după aproape trei săptămâni de la asasinarea lui Kim Jong Nam, fratele vitreg al liderului nord-coreean Kim Jong Un, în aeroportul din Kuala Lumpur.

Surse oficiale americane și sud-coreene au afirmat că fratele vitreg al lui Kim Jong Un ar fi fost asasinat de agenți ai regimului de la Phenian.

Ambasadorul nord-coreean la Kuala Lumpur, Kang Chol, a declarat luna trecută că țara sa 'nu poate avea încredere' în modul în care autoritățile din Malaezia gestionează investigarea acestui caz. El a acuzat totodată Malaezia de 'înțelegere secretă cu forțe externe', făcând aluzie la Coreea de Sud.

Malaezia i-a cerut ambasadorului nord-coreean să-și ceară scuze pentru acuzațiile făcute, însă nu a primit niciun răspuns, potrivit ministrului malaezian de externe, Anifah Haji Aman. "Malaezia va reacționa ferm împotriva oricărei insulte sau oricărei încercări de a-i fi stricată reputația", a declarat sâmbătă Anifah.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Un asemenea animal ar trebui arestat!

2 „Valorile” României / Șpriț de 2 miliarde € la un restaurant de pe malul lacului Herăstrău!

3 Așa o fi?

4 Șoșoacă, la Ambasada Rusiei cu șeful Sputnik din România

5 Imbecilul ăsta este senator PSD! Dobitocul se laudă că l-a oprit pe Iohannis să-i oblige pe copii să se mastur…