Maldive, Thailanda, Republica Dominicană, Bali și Cuba, în topul destinațiilor exotice preferate de români; prețurile, de la 1.400 euro/persoană/sejur

Românii preferă tot mai mult să călătorească în destinații exotice cu plajă și plătesc, în medie, 1.400 euro/persoană pentru un sejur, majoritatea alegând să meargă împreună cu familia, conform unei analize realizate de o agenție de turism specializată în vacanțe tailor-made (personalizate - n.r.), remisă vineri AGERPRES.

Primele cinci locuri în preferințele turiștilor români sunt ocupate de Maldive, Thailanda, Republica Dominicană, Bali și Cuba. Aceștia plătesc între 1.400 euro — 2.500 euro de persoană pentru un sejur.

Un trend interesant este, conform Eturia, că numărul românilor care aleg să călătorească singuri este în creștere. Destinațiile exotice sunt potrivite atât pentru vacanțe în familie, cât și pentru sejururi single. De altfel, 65% dintre solicitările primite de Eturia vin din partea familiilor, în timp ce 10% dintre clienți aleg să meargă singuri în concediu. Majoritatea celor care optează pentru un sejur single lucrează în corporații. Există și varianta celor care se înscriu single în vacanțe de grup și care își doresc să fie incluși pe liste de partaj, astfel încât ajung să împartă camera cu alte persoane de același sex pentru a plăti mai puțin la cazare.

Ca destinație de circuit, românii care achiziționează vacanțe în destinații îndepărtate apreciază tot mai mult Statele Unite ale Americii, circuite ce pot ajunge până la 3000 euro/persoană.

Prețurile pentru o vacanță exotică variază între 1.150 și 5.300 euro/persoană. Cele mai mici prețuri sunt pentru Thailanda (1.190 euro/persoană pentru 9 nopți în Bangkok și Hua Hin) și Cuba (1.150 euro/persoană pentru 7 nopți la plajă în Varadero).

Dacă în urmă cu 2 ani media de vârstă a persoanelor care alegeau să călătorească în destinații exotice era între 35 și 50 de ani, în prezent turiștii au vârste cuprinse între 25 și 65 de ani și tot mai mulți tineri între 25-35 de ani încep să solicite călătorii în destinații exotice.

Turiștii români care călătoresc în destinații exotice optează pentru experiențe autentice precum lecții de gătit acasă la localnici, spectacole consacrate, cum ar fi teatrele de pe Broadway în New York sau Tropicana în Havana și plimbări cu elefantul. Cele mai solicitate facilități sunt camerele cu vedere la ocean, în cazul destinațiilor de plajă, mașinile închiriate pentru circuite pe cont propriu și excursiile opționale către insulele din apropiere. Pe lista facilităților preferate se află și serviciile wellness & SPA din resorturile specializate, în special din Thailanda, India sau Maldive.

AGERPRES/(AS — autor: Carmen Marinescu, editor: Andreea Marinescu, editor online: Gabriela Badea)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cică vindecă singurătatea, ia cu mâna! / Sexy-consiliera personală a Ministrului Sănătății, 26 de ani, absolven…

2 O să aveți un șoc! / Facem publice infracțiunile pe care zeița infractorilor, Alina Gorghiu, le vrea executate a…

3 Nouă ni se spune că masca este inutilă / Virusologul Mihnea Boștină: Din ce în ce mai multe date sprijină ipotez…

4 Mafia PSD / Asta a livrat combinezoane la spitalul groazei din Suceava! „Protejata" lui Vanghelie: contracte de …

5 Generalul-maior în rezervă Ionel Oprea: O parte din cadrele medicale de la Spitalul din Suceava refuzau să poa…

recomandări

Te ia DNA: Danut Groza

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Aproape aș locui în casa asta în stil gotic