Malika El Aroud, supranumită și „văduva neagră a jihadului”, a murit în Belgia la 64 de ani

Malika El Aroud, supranumită și „văduva neagră a jihadului”, a murit în Belgia la 64 de ani

Activistă a reţelei teroriste Al Qaeda, El Aroud a fost soţia unuia dintre asasinii liderului rezistenţei antitalibane Ahmad Shah Massoud, ucis într-un atentat comis cu doar două zile înaintea atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001 din SUA.

Malika El Aroud FOTO Profimedia

Malika El Aroud, cunoscută drept „văduva neagră a jihadului”, a murit vineri în Belgia la vârsta de 64 de ani, arată surse citate de Agerpres.

Femeia a devenit una dintre cele mai căutate persoane de către serviciile antiteroriste occidentale, pentru mesajele sale pe internet adresate jihadiştilor, fiind chiar condamnată în Elveţia pentru glorificarea terorismului prin intermediul blogului ei.

De origine marocană, El Aroud a primit o condamnare şi în Belgia, în 2010, alături de alţi şase terorişti, pentru că ar fi planificat atentate în această ţară, dintre care unul la Consiliul European. Ca urmare a acestei condamnări, autorităţile i-au retras în 2017 cetăţenia belgiană pentru „nerespectarea gravă a îndatoririlor sale în calitate de cetăţean”.

De atunci, El Aroud avea doar cetăţenie marocană şi, în 2019, Belgia a decis s-o extrădeze în Maroc, dar procedura de predare nu a avut loc niciodată pentru că Rabatul a refuzat să pună la dispoziţie documentele necesare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 De citit...