Malta: Un ministru demisionează şi un altul se autosuspendă în urma scandalului legat de investigarea asasinării jurnalistei Caruana Galizia

Malta: Un ministru demisionează şi un altul se autosuspendă în urma scandalului legat de investigarea asasinării jurnalistei Caruana Galizia

Ministrul maltez al turismului, Konrad Mizzi, a demisionat marţi în urma scandalului în creştere legat de asasinarea jurnalistei Daphne Caruana Galizia în 2017, dar a negat orice implicare în cazul care a zguduit Malta, în timp ce ministrul economiei, Christian Cardona, s-a autosuspendat din executiv până la finalizarea anchetei poliţiei, relatează Reuters şi AFP.

"Am simţit că este de datoria mea să demisionez din calitatea de ministru pentru a permite guvernului lui Joseph Muscat să-şi continue munca", a spus Mizzi, suspectat de jurnalista asasinată că a primit mite prin intermediul unor societăţi panameze.

Anterior în cursul zilei de marţi a demisionat şi secretarul general al guvernului, Keith Schembri, iar surse din poliţie susţin că este interogat în legătură cu ancheta asupra asasinării jurnalistei Caruana Galizia.

Daphne Caruana Galizia, una dintre cele mai cunoscute jurnaliste de investigaţie din Malta, a fost asasinată pe 16 octombrie 2017, când o bombă instalată în maşina ziaristei a explodat când aceasta pleca de la domiciliu. Înainte de asasinarea ei, jurnalista a postat cu regularitate acuzaţii de corupţie pe blogul ei şi în diferite ocazii i-a vizat chiar pe membrii guvernului, printre care Schembri şi Mizzi.

Cei doi au negat că au comis vreo ilegalitate, potrivit Reuters.

Christian Cardona a fost audiat sâmbătă pentru scurtă vreme de poliţie în legătură cu acest caz şi a negat şi el orice implicare.

"Dr. Cardona declară că nu are absolut nicio legătură cu acest caz, dar, după ce poliţia a cerut clarificări suplimentare, el simte că este datoria lui să facă acest pas în interesul naţional", a precizat guvernul într-un comunicat.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Informații certe

2 Zvon...

3 Așa o fi?

4 De citit! / Este posibil, oare, așa ceva în inima României?

5 Zvon... / Din „culisele întâlnirii” PNL-PSD de la vila Lac