Mama acuzată că și-a răpit copilul din Canada și l-a adus în România, arestată în vederea extrădării

Mama acuzată că și-a răpit copilul din Canada și l-a adus în România, arestată în vederea extrădării

Curtea de Apel București a decis miercuri arestarea provizorie, în vederea extrădării, a Anei Maria Nedelcu, acuzată că și-a răpit copilul născut în Canada și l-a adus în România.

"Admite cererea de arestare provizorie formulată de Parchetul de pe lângă CAB. În baza art. 43 alin. 3 din Legea nr. 302/2004 republicată, dispune arestarea provizorie în vederea extrădării către autoritățile judiciare din Canada a persoanei solicitate Nedelcu Ana Maria, pe o perioadă de 30 de zile, de la data efectivei arestări. Cu drept de contestație", se arată în decizia instanței.

În evidențele Parchetului a fost înregistrată pe 23 martie o adresă a Ministerului Justiției având ca obiect cererea de extrădare formulată de autoritățile judiciare din Canada privind pe Ana Maria Nedelcu, cetățean român, urmărită penal de autoritățile canadiene pentru săvârșirea infracțiunii de răpire cu încălcarea unui ordin de custodie, faptă prevăzută de art. 281 alin. 1 din Codul penal canadian, pedepsită cu închisoare de până la 10 ani.

În documentele transmise de statul canadian a fost descrisă fapta săvârșită de Ana Maria Nedelcu, constând în aceea că, în 2014, aceasta a plecat în România împreună cu copilul său minor, încălcând ordinul de custodie emis de către o instanță canadiană, ordin prin care drepturile părintești privind pe minor erau exercitate de către ambii părinți.

Procurorii arată că fapta reținută are corespondent în legislația penală română în infracțiunea de nerespectare a măsurilor privind încredințarea minorilor, pentru care se prevede pedeapsa închisorii de la o lună la 3 luni sau amendă.

Cazul femeii a fost larg dezbătut în presa din România. Ana Maria Nedelcu susține că, în anul 2001, a emigrat în Canada și s-a stabilit în Montreal, iar în 2009 l-a cunoscut pe Maximo Sierra Munoz, de origine dominicană, cu care a avut un băiețel pe nume Anthony. Ea mai spune că s-a despărțit de bărbat înainte de a naște, deoarece acesta nu avea un loc de muncă, era violent și o bătea.

În anul 2013, Ana Maria Nedelcu susține că a primit o ofertă de muncă în Toronto, astfel încât a decis să se mute din Montreal. Maximo Sierra Munoz a obținut în instanță tutela comună, iar peste un an femeia a decis să plece în România, după ce copilul i-a relatat că a fost lovit în mai multe rânduri de tatăl lui.

AGERPRES/(AS — autor: Eusebi Manolache, editor: Andreea Rotaru, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /