Mama fetiței de 12 ani ucisă și ascunsă în lada patului, dezvăluiri din Spania. Ce le-a spus polițiștilor

Mama fetiței de 12 ani ucisă și ascunsă în lada patului, dezvăluiri din Spania. Ce le-a spus polițiștilor

Mama fetei, moartă în lada patului, într-un bloc din Sectorul 4 al Capitalei, a fost prinsă de polițiști în Spania , pe 6 iunie, după ce autoritățile române au lansat o alertă la nivelul UE. Femeia a fost audiată prin videoconferință, apoi reținută.

Mama fetei, reținută în Spania FOTO Arhivă/ Imagine ilustrativă

Trupul neînsuflețit al copilei a fost găsit într-un apartament din Sectorul 4 al Capitalei, băgat într-un sac de plastic, într-o stare avansată de descompunere. Cel care a făcut macabra descoperire a fost proprietarul apartamentului, pe care mama fetei îl închiriase, împreună cu concubinul său.

După sărbători, dispărută fără urmă

Din primele cercetări, se pare că fata, în vârstă de 12 ani, mersese în vizită la mama sa, în perioada sărbătorilor Pascale. Ar petrecut sărbătorile alături ea și de iubitul său. La scurt timp, mama a primit un apel telefonic de la rudele tatălui, care i-au cerut să o aducă pe copilă la ei.

Pe data de 21 aprilie, ziua în care fetița trebuia să se întoarcă la tatăl ei, mama nu a mai răspuns deloc la mesaje. După mai multe zile în care tatăl a încercat să ia legătura cu ea, el s-a decis să anunțe poliția.

Pe 3 mai, bărbatul le-a spus oamenilor legii că fata lui a dispărut, însă a precizat că nu știe adresa de domiciliu a fostei soții. În aceeași zi, fata a fost dată în consemn la frontieră.

După fix o lună, cadavrul a fost descoperit. Rudele fetei de 12 ani au observat în presă că un cadavru a fost găsit în blocul din Sectorul 4 și au făcut imediat legătura.

La data de 06.06.2023, în baza concluziilor expertizei genetice judiciare efectuate de Institutul Național de Criminalistică, s-a stabilit că persoana decedată, găsită într-un sac din plastic în lada canapelei unei locuințe din mun. București, sector 4, este o minoră în vârstă de 12 ani, identificarea având loc prin compararea profilului genetic al cadavrului cu profilul genetic al tatălui minorei.

În măsura în care vor fi obținute și alte date relevante pentru anchetă, acestea vor fi făcute publice în măsura în care se va considera necesar.

Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Serviciul Omoruri”, se arată în comunicatul de presă.

Mama fetei, reținută de polițiștii spanioli

Autopsia efectuată de medicii legiști a relevat că moartea victimei a survenit într-un mod violent. Mama fetei și partenerul ei au părăsit țara cu mai mult de o lună în urmă. După descoperirea tragică, femeia a fost reținută de autoritățile spaniole, în timp ce bărbatul este, în continuare, căutat.

Potrivit surselor Digi24 , femeia a spus în timpul audierii că nu era acasă când a murit fiica ei. Le-a spus polițiștilor că a fost plecată pentru scurt timp de acasă și că, atunci când s-a întors, fata nu mai era acolo. Concubinul ei i-ar fi spus că aceasta a plecat înapoi la tatăl ei, care avea custodia. La scurt timp, cei doi au plecat în Spania.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”