'Mama îmi interzicea să dansez cu băieții', răspunde ironic Serghei Lavrov la o afirmație a lui Rex Tillerson

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov i-a dat o replică ironică secretarului de stat american Rex Tillerson, care se exprimase la figurat despre stadiul actual al relațiilor cu Rusia, afirmând că "nu se poate dansa tango cu Lavrov" pe motiv că președintele rus Vladimir Putin este cel care are monopolul asupra tuturor mișcărilor în Rusia, a relatat marți RIA Novosti.

Potrivit publicației Politico, în timpul unei dineu informal care a avut loc săptămâna trecută, cu prilejul reuniunii miniștrilor de externe ai țărilor membre NATO la Bruxelles, la replica unuia dintre omologi despre relațiile dintre Rusia și Statele Unite ale Americii, Rex Tillerson a declarat că "se poate dansa" tango cu Rusia. "Se poate câștiga chiar câte ceva, dar, desigur, nu se poate dansa tango cu Lavrov, pentru că nu i se permite să danseze", a afirmat secretarul de stat american.

"Mama îmi interzicea să dansez cu băieții", a replicat ironic Lavrov într-o declarație de presă făcută marți, recunoscând că a auzit despre o astfel de discuție la reuniunea miniștrilor de externe ai NATO la 31 martie. Lavrov s-a grăbit să adauge că este gata să-l învețe pe Tillerson, care nu a mai deținut până acum o funcție publică, cum să se învârtească pe scena diplomației. "Dacă este așa și Rex Tillerson simte că nu poate dansa deloc, ei bine, suntem gata să-l ajutăm. Este un om cât se poate de realizat. Va învăța repede", a adăugat în aceeași notă ministrul rus.

Revenind la tonul sobru, Lavrov a declarat că așteaptă cu nerăbdare o vizită a lui Tillerson la Moscova și și-a exprimat speranța într-o discuție sinceră și avantajoasă în spiritul intențiilor principiale exprimate de președinții rus și american Vladimir Putin, respectiv Donald Trump în timpul convorbirilor lor telefonice. 'Sunt convins că vom discuta deschis despre toate chestiunile de pe agenda noastră bilaterală și despre afacerile internaționale', a spus Lavrov, referindu-se la 'problemele existente și tot mai grave din Orientul Mijlociu, din alte părți ale lumii, inclusiv din Europa, asupra cărora nu se vor face progrese decât dacă Rusia și SUA pot stabili un dialog practic'.

Relațiile dintre Rusia și Statele Unite ale Americii sunt la cel mai scăzut nivel de după Războiul Rece, declarase în februarie ministrul adjunct de externe rus, Serghei Riabkov, în contextul în care Moscova este acuzată de establishment-ul de la Washington de amestec în alegerile prezidențiale de anul trecut în favoarea actualului lider de la Casa Albă, Donald Trump.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cercetător chinez despre kiturile de testare: „Doar 30 până la 50 la sută dintre pacienţii infectaţi au rezult…

2 Date noi / Generalul Nicolae Ciucă, noul premier desemnat. Orban, ministru și posibil vicepremier. 3 miniștri di…

3 Președintele n-a făcut o desemnare, ci o declarație de război! Pesediștii, cu spatele la zid, românii, în sond…

4 TVR / Procurorii DNA l-au căutat pe Codruţ Marta în cimitirul Pipera. Directorul de cabinet al fostului șef al …

5 Primul caz de infecție cu coronavirus, confirmat oficial în România / Un bărbat care a intrat în contact cu ital…

recomandări

Te ia DNA: Cristi Bâgiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Iată cum te poți cățăra pe turnul Eiffel