Mamă și fiu, sponsori ai campaniei electorale a PNL, numiți în Guvernul Orban

Mamă și fiu, sponsori ai campaniei electorale a PNL, numiți în Guvernul Orban

Daniela Nicolescu a fost numită, miercuri, secretar de stat la Ministerul Economiei, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial, după ce, în urmă cu trei săptămâni fiul doamnei Nicolescu, Radu, a fost desemnat consilier de stat în cadrul Cancelariei premierului Ludovic Orban, dezvăluie Europa Liberă.

Cei doi au înființat în 2008 o firmă IT, Etis Design, care a fost unul dintre sponsorii campaniei pe facebook a PNL în campania prezidențială, dar și ai paginii de facebook a șefului cancelariei de la Palatul Victoria, Ionel Dancă.

Daniela Nicolescu a fost consilier local al PNL la sectorul VI în trecuta legislatura, celelalte angajamente profesionale ale acesteia fiind în domeniul contabilității, potrivit CV-ului. Nicolescu a devenit membră a PNL după fuziunea cu PDL, fostul partid înființat de Traian Băsescu.

Radu Nicolescu PNL Etis Design
Radu Nicolescu PNL Etis Design

Fiul său, Radu, acum consilier de stat la Cancelaria premierului, a fost și el implicat în politică, a candidat pentru un post de consilier local PNL la alegerile din 2016, însă nu a obținut mandat. A lucrat în domeniul IT la Ministerul Comunicațiilor, a fost angajat la cabinetul parlamentarului PNL Cornel Popa.

Etis Design a cheltuit cel puțin 25.000 de lei în ultimele luni, în postări ale filialelor PNL din București, Vrancea, Bacău, Neamț, Botoșani, Prahova, Vaslui sau Buzău. Firma apare și ca sponsor al paginii lui Ionel Dancă, șeful direct al lui Radu Nicolescu în acest moment.

Radu Nicolescu a declarat venituri pe anul precedent de 135.559 lei, provenite din trei salarii - la Senat, la Camera Deputaților și la Ministerul Comunicațiilor, precum și dividende de peste 8.000 lei de la firma care a sponsorizat campania prezidențială. De asemenea, este proprietarul, între altele, a două apartamente în București și al unei case de vacanță în Prahova, potrivit recentei declarații de avere. Patru terenuri, dintre care trei în București și unul în Prahova sunt, de asemenea, bunuri ale consilierului de stat.


Radu Nicolescu PNL Etis Design


Daniela Nicolescu, secretar de stat Ministerul Economiei, sponsor al campaniei PNL pentru prezidențiale


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiitoarea l-a înșelat pe Dragnea! Încornoratul și-a făcut bagajele și a părăsit casa cumpărată cu banii lui

2 Misterul anului / Cine este bărbatul căruia îi făcea sex oral țiitoarea în filmulețul trucat care l-a enervat pe…

3 Rusia, la granițele României? / Manevra președintelui nu mai pare atât de revoltătoare, nu-i așa?

4 Scandalul falsului sex oral / „Nu este o gogoriță de cancan, este real și s-ar putea să se transforme într-o che…

5 Rusia, la granițele României? / Misterul vizitei intempestive în SUA a șefului SRI