Mama victimei de la Charlottesville refuză să discute cu Donald Trump

Mama victimei de la Charlottesville refuză să discute cu Donald Trump

Mama femeii de 32 de ani ucisă sâmbătă de un simpatizant neonazist la Charlottesville (statul Virginia) a declarat vineri că refuză orice discuție cu președintele Donald Trump 'după ceea ce el a spus despre copilul meu', informează AFP.

Susan Bro a precizat la postul ABC că reprezentanți ai Casei Albe au încercat de mai multe ori să o contacteze.

'La început, pur și simplu am pierdut apelurile sale', a relatat ea. 'Primul pare să fi fost în timpul înmormântării' lui Heather Heyer, fiica sa, ucisă în timp ce participa sâmbătă la o contramanifestație antirasistă în fața suprematiștilor albi.

'Eram acasă, încercând să-mi revin după epuizarea provocată de funeralii și mă gândeam: 'ei bine, mă voi ocupa de el mai târziu'', a povestit ea, înainte de a-și schimba părerea după ce a descoperit marți declarațiile controversate ale președintelui Trump.

'Nu mai vorbesc cu președintele. Îmi pare rău. După ceea ce el a spus despre copilul meu', a justificat doamna Bro. 'Am văzut un fragment video din conferința sa de presă, unde el spunea că manifestanți precum domnișoara Heyer, cei din Ku Klux Klan (KKK) și suprematiștii albi sunt la fel (de vinovați). Nu puteți da asta la o parte cu un gest și spune 'îmi pare rău''.

Trump a declarat vineri că a auzit că Heyer era o 'tânără minunată' și că mama ei a spus 'cele mai drăguțe lucruri' despre el.

Donald Trump a stârnit o profundă nemulțumire în SUA, inclusiv în tabăra republicană, afirmând că au existat erori 'de ambele părți' în aceste violențe, în timpul cărora un simpatizant al teoriei privind supremația albilor a ucis o tânără femeie ce protesta alături de antirasiști, intrând deliberat cu mașina lui în mulțimea adunată la o contramanifestație desfășurată în apropierea manifestației naționaliștilor albi.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

2 VIDEO Priviți, soldații ucraineni folosesc obuzierele italiene FH70, dar trag cu muniție produsă în Finlanda!

3 ULTIMA ORĂ E disperare mare! / Rusia scoate din depozitele armatei și prima generaţie a lui T-80!

4 VIDEO „Nu putem cuceri orașe mari” / Din nou un analist militar spune adevărul la televiziunile rusești

5 VIDEO „Nu mai are fiere, splină, o parte din ficat, coastele i-au pătruns în plămâni” / Patru polițiști de la SAS, reținuți după ce au bătut un bărbat c…