Mamele și soțiile rușilor trimiși pe front, apel către Putin: Nu-i mai trimiteți „la măcel” VIDEO

Mamele și soțiile rușilor trimiși pe front, apel către Putin: Nu-i mai trimiteți „la măcel” VIDEO

Mai multe soții și mame din Rusia i-au solicitat liderului de la Kremlin să nu mai trimită bărbații căsătoriți și fiii „la măcel”, obligându-i să se alăture unor grupuri de asalt fără o pregătire sau provizii corespunzătoare, relatează CNN.

Femeile susțin că bărbații ruși sunt „trimiși ca niște miei la abator”. Foto Captură video Twitter

Într-un clip video distribuit de canalul independent rusesc de Telegram SOTA, femeile au afirmat că persoanele dragi lor au fost „forțate să se alăture grupurilor de asalt” la începutul lui martie, în pofida faptului că au avut doar patru zile de pregătire de la mobilizarea lor în luna septembrie.

În videoclipul menționat, femeile pot fi văzute ținând în mână o pancartă pe care scrie numele diviziei din care fac parte militarii.

Soțul meu...se află pe linia de front cu inamicul”, afirmă o femeie în clipul video.

„Oamenii noștri mobilizați sunt trimiși ca niște miei la abator pentru a lua cu asalt zone fortificate- câte cinci pe rând, împotriva a 100 de inamici puternic înarmați”, a mai adăugat aceasta.

Sunt pregătiți să-și servească patria, dar în funcție de specializarea pentru care s-au antrenat, nu ca trupe de asalt. Vă rugăm să ne retrageți băieții de pe linia de front și să le oferiți artileriei și muniție”, a mai transmis ea.

CNN nu a putut verifica în mod independent declarațiile realizate de grupul de femei din clipul video.

Decizia Rusiei de a trimite sute de mii de oameni să lupte în războiul din Ucraina a stârnit disensiuni și proteste și i-a determinat pe mulți ruși, mai ales bărbați tineri, să părăsească țara.

„Am fugit din Rusia pentru că vrem să trăim", a afirmat anterior pentru CNN un bărbat. „Ne este teamă că putem fi trimiși în Ucraina", a mai transmis acesta.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro