Manager SJU Suceava: Creşte numărul formelor severe şi foarte grave de COVID-19; medicamentele sunt insuficiente

Manager SJU Suceava: Creşte numărul formelor severe şi foarte grave de COVID-19; medicamentele sunt insuficiente

Formele medii, severe şi foarte grave de COVID-19 prezintă un trend crescător, iar cantitatea de medicamente pentru tratarea pacienţilor cu această patologie, trimisă în ultimul timp de Ministerul Sănătăţii, este insuficientă, a declarat în cadrul şedinţei deliberativului judeţean de joi managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava, Alexandru Calancea.

"Vedem o tendinţă de creştere a formelor medii, severe şi foarte grave în ultima perioadă. În ceea ce priveşte stocurile de materiale de protecţie şi dezinfectaţi, există un stoc strategic pentru două luni - două luni şi jumătate. Nu avem nicio problemă din punct de vedere al materialelor de protecţie şi al dezinfectanţilor şi avem o serie de comenzi în derulare. Referitor la medicamentele care se folosesc în tratamentul COVID-19 la nivelul Spitalului Judeţean Suceava, pot spune că avem un nivel satisfăcător, deoarece Ministerul Sănătăţii ne trimite o cantitate insuficientă în ultimul timp, pentru că ne confruntăm cu o creştere a cazurilor moderate, severe şi foarte grave. Noi facem referate o dată la trei - patru zile către minister, dar răspunsul dumnealor este în funcţie de cantitatea pe care reuşesc să o importe şi de modul cum repartizează în funcţie de zonele cu incidenţă foarte mare a acestor cazuri", a spus Calancea.

Totodată, managerul SJU Suceava a spus că se confruntă şi cu lipsa medicilor.

"La nivelul cadrelor medii am angajat un număr de 48 de asistente în ultima perioadă. Aici nu sunt probleme deosebite. La nivelul medicilor, deocamdată, ne confruntăm cu probleme pe specialitatea ATI, Infecţioase, Pneumologie, Medicină Internă. Avem un număr de 42 de posturi scoase la concurs. Din nefericire, doar doi medici s-au înscris pe posturile de ATI, un singur medic pe Pneumologie şi niciun medic pe boli infecţioase", a spus Calancea. AGERPRES/(A-autor: Silvia Marcu, editor: Karina Olteanu, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina