Managerul SJU Suceava afirmă că în cazul pacienţilor ventilaţi mortalitatea e de 90% şi cere populaţiei responsabilitate civică

Managerul SJU Suceava afirmă că în cazul pacienţilor ventilaţi mortalitatea e de 90% şi cere populaţiei responsabilitate civică

Numărul pacienţilor cu forme grave şi medii de COVID-19 internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava înregistrează o scădere, cazurile externate fiind mai multe decât cele internate, a declarat, vineri, în conferinţă de presă, managerul unităţii medicale, Anatolii Buzdugan.

Potrivit lui Buzdugan, se menţine "un platou în jurul cifrei de 400".

La rândul său, directorul medical al SJU Suceava, Valeriu Gavriliu, a precizat că, în prezent, în spital sunt 632 de pacienţi, dintre care 451 cu COVID-19.

El a spus că un număr de 101 dintre pacienţii cu COVID-19 sunt asimptomatici, 21 sunt la ATI, dintre care opt erau ventilaţi mecanic.

"Numărul pacienţilor asimptomatici a crescut în Spitalul Judeţean în ultimele zile, deci avem un număr de pacienţi mai mare cu forme asimptomatice, iar la formele medii suntem undeva la nivelul ultimei săptămâni. Situaţia se menţine, cumva, pe formele medii şi grave", a spus Buzdugan, adăugând că în cazul pacienţilor ventilaţi mortalitatea este de circa 90%.

El a făcut apel la populaţie să respecte ''cu stricteţe'' măsurile impuse de autorităţi, cele de igienă personală şi distanţare socială pentru evita ''anumite evoluţii nefavorabile'' în răspândirea infecţiei cu noul coronavirus pe raza judeţului Suceava.

''Nu îşi doreşte nimeni în momentul de faţă să avem o creştere importantă sau o răspândire importantă care ar putea să pună presiune mare pe spitalul Suceava care, cu siguranţă, dacă se va întâmpla nu ne va destabiliza. Noi suntem pregătiţi pentru orice situaţie, chiar şi una nefavorabilă, dar cred că, până în momentul de faţă, această naţiune a plătit greu datorită evoluţiei epidemiei în ţară şi nimeni nu-şi doreşte ca să cheltuim în continuare foarte mulţi bani cu îngrijirea pacienţilor (...) Respectaţi regulile impuse de autorităţi, distanţarea socială, purtarea măştii, spălatul pe mâini. Nu-şi doreşte nimeni ca Suceava, şi se poate întâmpla lucrul ăsta, să intre în carantină încă o dată. Responsabilitate civică în primul rând'', a spus Buzdugan. AGERPRES/(A-autor: Silvia Marcu, editor: Karina Olteanu, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cum și-a pierdut Mihaela Rădulescu virginitatea

2 VIDEO „Președinta” României, în tandrețuri cu Boureanu la ziua lui Botezatu

3 Andrei Caramitru pune tunurile pe OMV: „Există suspiciuni de sabotare a economiei României și de furt generalizat”

4 Nouriel Roubini / „Se profilează mama tuturor crizelor economice”

5 „Miros oribil” / Soția unui fotbalist de la Mondial, acuzații jignitoare în Qatar