Managerul Spitalului „Babeș” din Capitală: În acest moment, fenomenul coronavirus nu mai poate fi stăpânit. E greu de crezut că miile de români reveniți în țară mai pot fi convinși să stea izolați

Managerul Spitalului „Babeș” din Capitală: În acest moment, fenomenul coronavirus nu mai poate fi stăpânit. E greu de crezut că miile de români reveniți în țară mai pot fi convinși să stea izolați

În acest moment, fenomenul coronavirus nu mai poate fi stăpânit, pentru că este greu de crezut că miile de români întorși din străinătate mai pot fi convinși să stea izolați, managerul Spitalului Clinic "Victor Babeș" din București, dr. Emilian Imbri. El s-a referit și la cele două scheme de tratament diferite folosite de spitalele care tratează pacienți cu COVID-19, afirmând că nu este util ca acestea să fie dezbătute la televizor, pentru că s-a ajuns ca populația "să dea năvală" în farmacii și să cumpere medicamentele disponibile, în timp ce spitalele vor avea o problemă cu achiziția.

Declarațiile au fost făcute marți dimineață la Digi 24, unde, referindu-se la schimbarea modului de testare a pacienților, medicul a spus că o testare mai largă ar trebui să cuprindă persoanele izolate venite din zonele de risc, dar care au ieșit din perioada de 14 zile.

El a vorbit despre presiunea uriașă asupra spitalelor, unele dintre ele fără echipamente suficiente pentru doctori și care în aceste zile sunt copleșite de un număr mare de persoane care au un simplu guturai: "În perioada asta românii ies mai putin echipați, dau de 2-3 grade afară, le curge nasul si năpădesc pe spitale. (...) Se va produce o busculadă și mai mare, vor veni pacienți cu guturai și de aici se accentuează spaima".

Managerul Spitalului Victor Babeș din Capitală a mai spus că în acest moment nu se mai poate stăpâni fenomenul pentru că "este greu de crezut ca miile de români întorși mai pot fi convinși să stea izolați".

El s-a referit și la cele două scheme de tratament diferite folosite de spitalele care tratează pacienți cu COVID-19, afirmând că nu este util ca acestea să fie dezbătute la televizor, pentru că s-a ajuns ca populația să dea năvală în farmacii și să cumpere medicamentele disponibile, în timp ce spitalele vor avea o problemă cu achiziția.

"Nu cred că este util ca aceste scheme de tratament să se discute pe televiziuni. Se dau nume de medicamente, asocieri de medicamente. Cine tratează în văzul lumii face o greseală. Apar nume de medicamente și toată lumea lumea a năvălit în farmacii. Nu toate aceste medicamente se găsesc în farmacii, unele vin pe circuitul spitalelor. În momentul de față nu mai găsești aceste medicamente nicăieri, spitalele le comanda în disperare ca să aiba rezerve și o să avem o problemă că o să nu mai avem de unde. Asta este panica", a adăugat medicul.
 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bă, ghiolbanilor din fruntea Ro, citiți asta! / Emerging Europe: Maia Sandu e pe punctul de a deveni cel mai put…

2 A fost sau nu Firea amanta lui Tăriceanu? I-a spart casa fostului soț, Răsvan?

3 Explodează alcovul bucureștean? / „Vă fac de panaramă, bolnavele Bucureștiului! Se f...teau la show! Are HIV… a …

4 VIDEO Cel mai prost interlop din România! / El este dobitocul arestat după ce și-a uitat pistolul în cabina de p…

5 Proasta pusă de PNL pleacă din TVR cu scandal / Imbecila a sigilat biroul, de parcă ar fi de la mă-sa! / Cealaltă,…