Managerul Spitalului "Sfântul Pantelimon" a fost demis

Managerul Spitalului "Sfântul Pantelimon" a fost demis

Managerul Spitalului "Sfântul Pantelimon", Gheorghe Popescu, a fost demis, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al unității medicale, Fiorela Mițoiu.

Ea a spus că nu a fost numit încă un înlocuitor al acestuia.

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a anunțat marți că ia în calcul inclusiv schimbarea echipei manageriale de la Spitalul ''Sfântul Pantelimon'' , în urma controlului efectuat după ce un pacient a murit din cauza unei transfuzii greșite.

"Am citit raportul aseară, în afară de lucrurile știute cu privire la greșeala pe care a făcut-o cadrul medical care a administrat transfuzia, colegii mei de la inspecție au identificat și probleme manageriale, probleme de aprovizionare cu echipamente de identificare a sângelui și probleme legate de proceduri cu privire la ultimul control înainte de administrarea perfuziei, motiv pentru care vom gândi și măsuri în acest sens", preciza Bodog.

Ministrul a solicitat ancheta la Spitalul Clinic de Urgență ''Sf. Pantelimon'' București, după ce un pacient în vârstă de 66 ani a decedat în urma unei transfuzii sanguine.

Verificarea a avut loc în zilele de 17 și 18 aprilie.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Foarte interesante amănunte...