Manchester City a învins pe Bayern în prima manșă din sferturile de finală ale Ligii Campionilor.

Manchester City a învins pe Bayern în prima manșă din sferturile de finală ale Ligii Campionilor.

Formația engleză Manchester City a învins cu scorul de 3:0 pe teren propriu echipa germană Bayern în prima manșă a sferturilor de finală a Ligii Campionilor. Întâlnirea a avut loc marți.

Mijlocașul lui Bayern, Leon Goretzka, și atacantul lui Manchester City, Erling Haaland. Foto:EPA-EFE

Golurile au fost marcate de Rodri (minutul 27), Bernardo Silva (70) și Erling Haaland (77).

Echipa antrenată de Pep Guardiola a avut prima oportunitate prin Gundogan (8), care a reluat cu capul peste poartă. Haaland l-a testat pe portarul elveţian Sommer (22), însă acesta nu a avut emoţii.

Ruben Dias s-a opus providenţial la şutul lui Musiala (26), la prima ocazie a bavarezilor, dar apoi City a deschis scorul: Rodri a găsit spaţiu în faţa careului lui Bayern şi a trimis un şut superb la vinclu, fără speranţe pentru Sommer (27). Sommer a evitat un nou gol (34), respingând cu piciorul mingea reluată de Gundogan. Prima repriză s-a încheiat cu un şut periculos al lui Leroy Sane (45+2), care a trecut puţin pe lângă poartă.

Debutul reprizei secunde a fost furibund, cu ocazii la ambele porţi. Ederson s-a opus în două rânduri consecutiv la mingile trimise de Sane (46, 49). Apoi Kimmich l-a blocat in extremis pe Haaland (50). Sane a continuat duelul cu Ederson (54), dar nu a reuşit să îl învingă nici de data aceasta. Ake (55) a blocat bine reluarea lui De Ligt, iar apoi Ruben Dias s-a opus mingii trimise de Coman. Ake a urcat şi în atac (57) m dar Sommer a respins şutul trimis de olandez la colţul scurt. Sommer şi-a făcut încă o dată datoria (57) la voleul lui Ruben Dias. Manchester City şi-a dublat avantajul în min. 70, când Upamecano a pierdut mingea în faţa propriului careu, Haaland a centrat foarte bine, iar Bernardo Silva a reluat în poartă cu capul.

Bayern s-a clătinat şi ''cetăţenii'' au profitat din nou, marcând al treilea gol prin Haaland (77), din recentrarea lui Stones.

Victoria gazdelor putea fi şi mai clară, dar Julian Alvarez (82) a trimis puţin pe lângă poartă, iar Sommer a scos de sub transversală mingea trimisă cu capul de Rodri (87).Bayern obţinuse în acest sezon victorii pe linie în Champions League (8).

În precedentele dueluri dintre cele două echipe, fiecare a obţinut câte trei victorii.

Manşa secundă va avea loc pe 19 aprilie, la Munchen, iar învingătoarea va juca în penultimul act cu Real Madrid sau Chelsea.

La Manchester au evoluat: Ederson - Akanji, Ruben Dias, Aké - Stones, Rodri - B. Silva, De Bruyne (J. Alvarez, 68), Gundogan (căpitan), Grealish- Haaland. Antrenor: Josep Guardiola.Bayern: Sommer - Pavard, Upamecano, De Ligt, A. Davies (Cancelo, 80) - Goretzka, Kimmich (căpitan) - K. Coman, Musiala (Mane, 69), L. Sane - Gnabry (Thomas Muller, 80). Antrenor: Thomas Tuchel. Arbitru: Jesus Gil Manzano (Spania).

Actualul câștigător al turneului este Real Madrid.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…