Manchester City, acuzată de 115 infracțiuni financiare. Guardiola a dezvăluit ce va face dacă clubul va fi retrogradat

Manchester City, acuzată de 115 infracțiuni financiare. Guardiola a dezvăluit ce va face dacă clubul va fi retrogradat

Everton şi Manchester City sunt acuzate de numeroase infracţiuni financiare, primul club aflându-și pedeapsa, de 10 puncte penalizare. ”Cetățenii” așteaptă verdictul și în cazul lor și sunt pregătiți pentru orice scenariu: mustrare, depunctare sau chiar excluderea din Premier League.

Pep Guardiola, îngândurat după ultimele evenimente. Foto Getty images

Antrenorul care a făcut din City cea mai bună echipă a Europei, Pep Guardiola, a comentat situația în care se află formația sa, apreciind că cele două cazuri sunt "complet diferite". "Nu voi spune nici măcar un cuvânt despre Everton pentru că nu ştiu nimic despre ce s-a întâmplat cu adevărat. Dar ceea ce ştiu, de la avocaţi şi de la oamenii de la clubul meu, este că sunt cazuri complet diferite", a afirmat Guardiola într-o conferinţă de presă.

Manchester City şi proprietarii săi din Emiratele Arabe Unite trebuie, la rândul lor, să răspundă la 115 acuzaţii de infracţiuni financiare înregistrate pe parcursul a nouă sezoane (între 2009 şi 2018). Guardiola declarat că va continua la formația britanică și dacă vor fi dictate sancţiuni aspre.

Excluși din cupele europene în urmă cu 3 ani

"Voi răspunde când voi avea decizia. Mă întrebaţi de parcă am fi fost deja pedepsiţi. În prezent suntem nevinovaţi, până la proba contrarie. Ştiu ca oamenii aşteaptă asta. Ştiu asta, o simt", a adăugat Pep Gurdiola.

"Să aşteptăm să vedem. Odată ce decizia va fi cunoscută, voi veni aici (în faţa presei - n. r.) şi voi răspunde. Viitorul meu nu va depinde de prezenţa clubului "aici (n.r. - în prima divizie) sau în League One", divizia a treia”, a spus antrenorul spaniol, care a încheiat: "Când citiţi (ce se spune), atunci ar trebui să fim retrogradaţi, retrogradaţi, retrogradaţi, desigur, dar nimeni nu ştie nimic precis. Toţi cei care spun asta n-au citit comunicatele, nu ştiu exact ce s-a întâmplat, nici eu nu ştiu. Eu n-am citit toate infracţiunile, n-am citit elementele apărării noastre", a spus tehnicianul.

În februarie 2020, Manchester City a fost exclus tip de doi ani de UEFA din cupele europene pentru "încălcări grave" ale regulilor fair play-ului financiar (FFP), dar sancţiunea a fost anulată de Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat