Manda: Puțura a spus că știa din surse SRI că va fi condamnat și la câți ani

Manda: Puțura a spus că știa din surse SRI că va fi condamnat și la câți ani

Ovidiu Puțura a spus că a deranjat o anumită persoană din conducerea Serviciului Român de Informații, că toate lucrurile vin de acolo, știa că va fi condamnat și la câți ani din surse SRI, a declarat miercuri președintele Comisiei parlamentare pentru controlul activității SRI, Claudiu Manda, după audierea fostului secretar de stat din MJ.

"A spus că există martori pe care domnia sa i-a indicat și că, în momentul în care a fost judecat, a fost o pauză de câteva minute, judecătorul a părăsit sala și a avut o întâlnire cu un ofițer din conducerea SRI, lucru pe care trebuie să vedem dacă s-a întâmplat și dacă este legal, după care s-a întors, a continuat audierile și a și stabilit în pronunțare decizia", a relatat Manda, într-o conferință de presă.

Potrivit președintelui Comisiei parlamentare pentru controlul activității SRI, Puțura a afirmat că judecătorul a părăsit sala după ce a spus că nu se simte bine. "Judecătorul a spus că nu se simte bine, vrea o pauză de cinci minute, după care s-a retras, s-a simțit foarte bine și a continuat încă vreo câteva ore audierile", a povestit Manda citându-l pe Ovidiu Puțura.

"Sunt lucruri care îl vizează, nu suntem obligați să le luăm cu titlu de lucru definitiv, dar a indicat inclusiv persoane pe care să le invităm la comisie și speranța domniei sale este că vor proba", a precizat președintele Comisiei pentru controlul SRI.

Claudiu Manda a afirmat că se aștepta să fie întrebat de presă cine este persoana care a fost la ÎCCJ, pe care Ovidiu Puțura a indicat-o comisiei. "Așteptam să mă întrebați cine este persoana care a fost la ÎCCJ pe care domnul Puțura îl prezintă comisiei. Cine e? E vorba despre persoana care se ocupă cu câmpul tactic. A fost o persoană din conducerea SRI care ne-a explicat cum e cu câmpul tactic", a declarat el. Întrebat dacă este vorba despre generalul Dumbravă, el a răspuns: "Am spus destul".

Fostul secretar de stat Ovidiu Puțura, condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupție, și fostul colonel SRI Daniel Dumbravă au fost audiați miercuri la Comisia pentru controlul activității SRI.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Nicușor Dan întoarce oficial spatele USR cu patru zile înainte de alegeri: Opțiunea mea pentru votul de dumini…

2 Reguli esențiale dacă ai simptome COVID, de la un medic de la Matei Balș. Cum se folosește un pulsoximetru și …

3 Pute a Rusia de la o poștă. Cu Mirel Palada pe coadă

4 Mda...

5 Nu, nu este Carmen Dan! Este asistenta lui Vela, băgată în față să fie decorată de președinte! / Godină îi bate …