Mandat de arestare preventivă pe numele omului de afaceri care a încercat să mituiască un director de la Romgaz

Mandat de arestare preventivă pe numele omului de afaceri care a încercat să mituiască un director de la Romgaz

Tribunalul Bucureşti a emis marţi un mandat de arestare preventivă de 30 de zile pe numele omului de afaceri care i-a promis unui director de la Romgaz suma de 200.000 de euro, pentru ca acesta din urmă să aprobe cumpărarea de către compania de stat a unui teren de la o firmă privată.

Decizia nu este definitivă, însă omul de afaceri va fi dus în arestul Poliţiei Capitalei.

DNA a anunţat marţi că a reţinut o persoană fizică fără calitate specială, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită.

Potrivit unor surse judiciare, este vorba despre un om de afaceri, care a încercat să mituiască un director de la Romgaz.

Directorul de la Romgaz este cel care l-a denunţat pe omul de afaceri la DNA, acesta din urmă fiind prins în flagrant cu o parte din bani.

Conform DNA, în perioada 28 aprilie - 11 mai, inculpatul ar fi promis că îi va oferi suma de 200.000 euro unei persoane cu funcţie de conducere într-o companie naţională (martor) pentru ca aceasta, în exercitarea atribuţiilor sale de serviciu, să aprobe plata unui contract de vânzare-cumpărare ce fusese anterior încheiat între compania naţională respectivă, în calitate de cumpărător, şi o firmă privată, în calitate de vânzător, fiind apoi autentificat la notariat. Obiectul contractului era achiziţionarea, de către compania naţională, a unei suprafeţe de teren.

La data de 11 mai, inculpatul i-a dat martorului, în numerar, un avans de 50.000 euro din suma promisă, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante, precizează DNA.

Compania Romgaz a anunţat că manifestă toleranţă zero faţă de orice faptă de corupţie şi va sprijini organele abilitate să efectueze cercetările în acest caz. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Totul a fost o minciună” / Consilier OMS apropiat de Biden susţine brusc ideea că virusul provine din laborator

2 Liderul unui temut clan de lângă București, asasinat în SUA. A fost executat de mafia românească pentru 200.00…

3 Palatul Regal şi Cazinoul din Mamaia, pierdute definitiv printr-o sentinţă revoltătoare care-i uşurează viaţa …

4 Balamuc la vârful Poliției Române? / Gavriș fusese numit vineri seară, chiar în timp ce era la Hanul lui Manuc, …

5 Liberalizarea pieței energiei / Care este diferența între prețul din serviciul universal și cea mai mică ofert…