Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

„Made in Romania” a stârnit dezbateri aprinse pe internet, melodia fiind preluată fără acordul compozitorilor.

Ionuț Cercel, interpretul melodiei FOTO: facebook

„Made in Romania” s-a auzit în vestiarul echipei Inter Milano, după ce echipa italiană a câștigat campionatul de fotbal. Între timp, se află în centru unei controverse.

Piesa a fost compusă de Marius Moga şi Smiley în urmă cu aproape 20 de ani, dar versiunea în care a devenit celebră este a manelistului Ionuţ Cercel.

Acesta nu are acordul compozitorilor pentru a interpreta, așa cum s-a întâmplat cu Loredana Groza, în urmă cu mulți ani, când a făcut un remake al piesei, a redenumit-o Made in Romanie, cu acordul lui Moga și Smiley, scrie antena3.ro.

„Nu mi s-a cerut voie, dar nu am ce să le fac. M-aș fi supărat dacă vreun coleg din pop-dance ar fi plagiat o compoziție de-a mea”, spunea Marius Moga, în 2008, potrivit CANCAN.

La începutul acestui an, frații Kadîr și Berdan Kalin, cunoscuţi pe reţelele sociale, în special pe TikTok, au descoperit varianta lui Ionuţ Cercel şi au început să creeze clipuri în care dansează pe această piesă, în diverse ipostaze şi colţuri ale lumii.

Fraţii Kalin sunt din Turcia, la fel şi Hakan Çalhanoğlu, mijlocașul celor de la Inter . El a adus melodia în vestiar şi l-a făcut din nou faimos pe Ionuţ Cercel.

„Echipa de fotbal Internationale Milano a sărbătorit câștigarea titlului, nici nu știu exact, pentru că nu prea le am cu fotbalul, eu sunt cu muzica și atât, dar e o mare bucurie pentru că știu cât de mare este această echipă Internationale Milano”, este mesajul transmis de Ionuț Cercel.

„Made in Romania” este acum hitul momentului pe TikTok, existând mii de clipuri, cu sute de milioane de vizualizări, în care piesa este folosită ca fundal sonor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Ce se întâmplă în China?

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990

5 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe