Manevre sud-coreene implicând rachete balistice după testul nuclear nord-coreean (agenție)

Manevre sud-coreene implicând rachete balistice după testul nuclear nord-coreean (agenție)

Coreea de Sud a efectuat luni dimineață manevre implicând rachete balistice, ca răspuns la testul nuclear efectuat de Coreea de Nord, a relatat agenția de presă Yonhap, citată de France Presse.

Armata sud-coreeană a întreprins un exercițiu cu muniție reală simulând un atac asupra poligonului nord-coreean de teste nucleare, lovind "ținte convenționale în Marea Japoniei", a indicat Yonhap, citând Statul Major interarme sud-coreean.

"Exercițiul a intervenit ca răspuns la cel de-al șaselea test nuclear al Coreii de Nord și a implicat o rachetă balistică de tipul Hyunmoo-2A sud-coreeană și avioane de vânătoare F-15K", potrivit agenției de presă citate. Racheta Hyunmoo-2A are o rază de acțiune de 300 km.

În cursul acestui exercițiu, conform agenției de presă Yonhap, o rachetă balistică sol-sol Hyunmoo-2A și o rachetă aer-sol SLAM-ER cu rază lungă de acțiune, lansate de avioane F-15, și-au atins țintele cu precizie.

Armata sud-coreeană a indicat că țintele alese s-au aflat la o distanță echivalentă cu cea a poligonului de teste nucleare nord-coreene de la Punggyeri, în nord-estul Coreii de Nord.

Regimul de la Phenian a declarat că a testat duminică o bombă cu hidrogen cu o putere mult mai mare decât cele experimentate la testele nucleare anterioare — "un succes perfect", potrivit televiziunii nord-coreene.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Partenerii mei sunt pișați pe ei / Monica Bârlădeanu, dezvăluiri picante despre scenele de amor

2 El este turnătorul PSD din Ministerul Sănătății / A fost recrutat și de Securitate

3 Proastă de bubuie / Nota 2,17 pentru fiica vitregă a lui Vela ca stagiar notar, dar numită de partid într-o func…

4 O fetiţă de 9 ani a găsit un portofel și a sunat la 112 / Citiți ce dialog a avut cu operatorul STS

5 „Bianca Drăgușanu, amantă, prostituată, psihopată…” / Daria Radionova l-a dat în fapt pe Alex Bodi!