Manifestație neonazistă la Stockholm: cinci arestări, doi răniți

Manifestație neonazistă la Stockholm: cinci arestări, doi răniți

Cinci persoane au fost arestate și alte două rănite în cursul unei manifestații neonaziste sâmbătă, în Stockholm, căreia i s-au opus militanți antifasciști, necesitând intervenția forțelor de ordine, relatează AFP.

Mii de persoane ostile acestei manifestații organizate de Mișcarea de rezistență nordică (NMR) s-au îndreptat la amiază spre centrul capitalei suedeze.

Poliția a reușit să formeze un cordon de protecție în jurul celor câteva sute de manifestanți care protestau împotriva 'invaziei străinilor' în Suedia.

Arestările i-au vizat pe contramanifestanții antifasciști care au dorit să-și exprime dezacordul față de neonaziști forțând barajul poliției.

Dispersarea manifestației în cursul după-amiezii a fost marcată de scurte confruntări soldate cu doi răniți ușor, a indicat agenției de presă TT un purtător de cuvânt al poliției.

Astfel, un polițist a fost lovit de un manifestant, iar o altă persoană a fost rănită în circumstanțe încă neelucidate. Poliția nu a precizat dacă aceste violențe s-au soldat și cu alte arestări.

Potrivit revistei Expo care studiază micile grupuri de extrema-dreaptă, NMR nu a mai reușit niciodată să reunească atâtea persoane — 600 — de la înființarea sa în 1997.

O dezbatere avusese loc în presă în zilele precedente asupra oportunității de a fi autorizată această manifestație, dată fiind ideologia promovată deschis rasistă și antisemită a NMR și recurența incidentelor între extremiștii de dreapta și antifasciști în timpul adunărilor de acest tip.

Ambasada SUA și-a invitat conaționalii să 'evite' zona respectivă întrucât 'chiar manifestațiile concepute a fi pașnice pot să se transforme în confruntare și degenera în violențe'.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea îl dă în gât pe Adrian Năstase / Unde au fost dosite tablourile scumpe înainte de percheziți…

2 Bășiți aici! / „Declarația de la București” / Căcații stângii, acum ajunși bășini, vor să-l alunge pe Iohannis

3 Ăștia o iau razna / Numire suspectă în Guvern pe filiera interlopului lui Cîțu / Cum, mă, să pui în locul unui pro…

4 Un zvon...

5 Fiul patronului Cris-Tim, arestat pentru trafic de droguri