Manifestaţii anti-Putin în Rusia: Liderul opoziţiei, Aleksei Navalnîi, a fost reţinut, anunţă un aliat al acestuia

Manifestaţii anti-Putin în Rusia: Liderul opoziţiei, Aleksei Navalnîi, a fost reţinut, anunţă un aliat al acestuia

Liderul opoziţiei ruse, Aleksei Navalnîi, a fost reţinut sâmbătă de poliţie după ce şi-a făcut apariţia la o manifestaţie în centrul Moscovei pentru a protesta faţă de preşedintele rus Vladimir Putin, a declarat un aliat al opozantului, citat de Reuters.

Navalnîi le-a cerut criticilor Kremlinului să iasă în stradă sâmbătă, înaintea învestirii lui Vladimir Putin pentru al patrulea mandat de preşedinte, pentru a-şi exprima opoziţia faţă de ceea ce Navalnîi numeşte regimul autocratic de tip ţarist al lui Putin.

"Navalnîi şi-a făcut apariţia în (Piaţa) Puşkinskaia şi a fost rapid reţinut. (Reţinerea lui) a fost absolut ilegală", a declarat Leonid Volkov, un politician din opoziţie, într-o înregistrare online.

Sâmbătă dimineaţa, zeci de susţinători ai opozantului rus Aleksei Navalnîi au fost reţinuţi în Rusia în timpul unor manifestaţii organizate cu două zile înainte de învestirea lui Vladimir Putin pentru al patrulea mandat de preşedinte. Arestări au avut loc în Orientul Extrem şi Siberia, unde au început sâmbătă mişcările de contestare, conform echipei lui Navalnîi şi a unor observatori independenţi, citaţi de AFP.

Observatorii se tem ca manifestaţiile să nu degenereze în confruntări cu poliţia, urmate de arestări masive, aşa cum s-a întâmplat în timpul protestelor împotriva celui de-a treilea mandat al lui Putin în mai 2012. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...