Manolo González, antrenorul care a luptat din greu ca să ajungă în elita fotbalului

Manolo González, antrenorul care a luptat din greu ca să ajungă în elita fotbalului

O poveste de determinare și pasiune își face loc în lumina reflectoarelor, pe scena fotbalului spaniol: Manolo González, noul tehnician al Espanyol, ilustrează parcursul perseverent al unui om devotat sportului rege.

Având o carieră de trei decenii în antrenorat, González a trecut prin multe, dar abia acum își face debutul în elită, preluând frâiele echipei Espanyol. Formația catalană ocupă locul secund în La Liga 2 și se află la doar 3 puncte de liderul Leganes și are o cotă de 6.00 pentru a cuceri titlul de campioană, potrivit SiteuriPariuri.ro.

Născut într-o mică localitate din Lugo, Folgoso do Caurel, și crescut în vibranta metropolă Barcelona, Manolo González a fost mereu atras de fotbal. Jocul de pe stradă și din parcuri l-a purtat spre terenurile de sport ale școlii Dalvi, unde pasiunea sa pentru fotbal a început să prindă contur.

Și, în ciuda vârstei sale (45 de ani), are practic trei decenii de experiență în antrenorat. La vârsta de 9 ani a evoluat ca junior la clubul Martinenc, iar la 17 ani a debutat ca antrenor al echipei a doua de tineret a clubului. După o scurtă aventură la Sant Gabriel, a fost selecționat la echipa națională a Cataloniei. Apoi, a jucat și pentru Gramenet B și Montañesa, unde, la 21 de ani, a suferit o triadă, leziunea cea mai temută de orice fotbalist care se respectă (ruptură de ligament încrucișat, ligament lateral intern și menisc al unui genunchi), accidentare care l-a îndepărtat de pe terenurile de joc și l-a apropiat și mai mult de cariera de antrenor.

González s-a concentrat ulterior pe cariera sa de antrenor. A urmat o perioadă la Montañesa, unde a lăsat o amprentă puternică, iar apoi la Badalona. În 2018, a făcut pasul către Ebro, unde s-a confruntat cu Valencia în Copa del Rey. Un an mai târziu, după ce a revenit la Badalona, a reușit să elimine din cupă o echipă importantă precum Getafe, echipa sa impunându-se cu scorul de 2-0. În 2021, a făcut saltul la Peña Deportiva din Ibiza, pe

care a condus-o timp de două sezoane înainte de a se alătura echipei Espanyol B în iulie anul trecut.

În ciuda provocărilor sezonului, cu fluctuații în componența echipei și accidentări, Espanyol B, sub îndrumarea lui González, a înregistrat o serie impresionantă de victorii, consolidându-și un loc de respect în clasament.

De-a lungul carierei sale, în care niciodată nu avansase mai sus de Segunda B, González a fost nevoit să lucreze și ca șofer de autobuz, până când a avut ocazia să se dedice în totalitate fotbalului. Niciodată.

În locurile prin care am trecut, aproape că era nevoie să mătur vestiarul. Aceste cuvinte rezumă umilința și dedicarea cu care a abordat fiecare etapă a carierei sale. Când te cheamă Espanyol, totul devine secundar. Am muncit ani de zile să ajung aici, la clubul care a fost întotdeauna referința mea, a declarat González în timpul prezentării sale.

De la zilele când combina munca de antrenor cu cea de conducător de autobuze, până la pragul unei ere noi, în care se va lupta pentru titlu în La Liga 2, călătoria sa vorbește despre perseverență, pasiune și dorința de a excela în elita fotbalului.


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

4 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?

5 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?