MApN: 2.161 militari au acţionat în Bucureşti şi în ţară, în ultimele 24 de ore, în 431 de misiuni

MApN: 2.161 militari au acţionat în Bucureşti şi în ţară, în ultimele 24 de ore, în 431 de misiuni

Un număr de 2.161 de militari şi 423 de mijloace tehnice au acţionat în Bucureşti şi în ţară, în ultimele 24 de ore, în 431 de misiuni, informează vineri MApN.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, în perioada 16 aprilie, ora 06,00 - 17 aprilie, ora 06,00, militarii au acţionat în misiuni de întărire a prezenţei şi de asigurare a fluidizării traficului la punctele de trecere a frontierei, paza unor obiective preluate de la Jandarmeria Română, patrulare şi sprijinirea forţelor MAI în activităţi de ordine publică în Capitală şi în alte localităţi din ţară, transport de echipamente medicale şi alte materiale, însoţire convoaie de transport persoane.

În acelaşi interval, la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino" au fost prelucrate un număr de 390 de teste pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2, fiind în curs de finalizare un număr de 389 de probe.

Militarii Batalionului 1 CIMIC (cooperare civili-militari) din Bucureşti continuă activitatea de distribuire a pachetelor cu produse alimentare de strictă necesitate pentru veteranii de război şi văduvele acestora din judeţele Iaşi, Dolj şi Mehedinţi, iar militarii din Batalionul 49 Apărare CBRN "Argeş" din Piteşti - misiunile pentru decontaminarea şi dezinfectarea căilor rutiere din municipiul Suceava.

*** Prin regulile stabilite de cadrul legislativ (OUG 1/1999, cu modificările şi completările ulterioare), coordonarea la nivel naţional a tuturor acţiunilor circumscrise implementării măsurilor stabilite prin decretul de instituire a situaţiei de urgenţă revine Ministerului Afacerilor Interne.

Ministerul Apărării Naţionale are rol de sprijin şi au fost luate toate măsurile pentru asigurarea forţelor şi mijloacelor MApN în situaţiile în care va fi necesară alocarea lor, pe tipurile de misiuni pentru care vor exista solicitări. Militarii sunt pregătiţi să sprijine autorităţile în zonele unde va fi necesară intervenţia armatei, arată sursa citată. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...