MApN: 327 de teste pentru coronavirus efectuate la Institutul Cantacuzino în ultimele 24 de ore

MApN: 327 de teste pentru coronavirus efectuate la Institutul Cantacuzino în ultimele 24 de ore

Un număr de 327 de teste pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2 au fost efectuate în ultimele 24 de ore la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino", fiind în curs de finalizare 249 de probe, informează sâmbătă Ministerul Apărării Naţionale.

Potrivit unui comunicat al MApN, transmis sâmbătă AGERPRES, în perioada 17 aprilie, ora 6,00, - 18 aprilie, ora 6,00, un număr de 2.182 militari şi 455 mijloace tehnice au acţionat în Bucureşti şi în ţară, în 449 misiuni de întărire a prezenţei şi de asigurare a fluidizării traficului la punctele de trecere a frontierei, paza unor obiective preluate de la Jandarmeria Română, patrulare şi sprijinirea forţelor MAI în activităţi de ordine publică în Capitală şi în alte localităţi din ţară, transport de echipamente medicale şi alte materiale, însoţire convoaie de transport persoane.

Militarii Batalionului 49 Apărare CBRN "Argeş" din Piteşti continuă misiunile pentru decontaminarea şi dezinfectarea căilor rutiere din municipiul Suceava.

Prin regulile stabilite de cadrul legislativ (OUG 1/1999, cu modificările şi completările ulterioare), coordonarea la nivel naţional a tuturor acţiunilor circumscrise implementării măsurilor stabilite prin decretul de instituire a situaţiei de urgenţă revine Ministerului Afacerilor Interne. Ministerul Apărării Naţionale are rol de sprijin şi au fost luate toate măsurile pentru asigurarea forţelor şi mijloacelor MApN în situaţiile în care va fi necesară alocarea lor, pe tipurile de misiuni pentru care vor exista solicitări.

Militarii sunt pregătiţi să sprijine autorităţile în zonele unde va fi necesară intervenţia armatei, precizează sursa citată. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Banii din șpăgile lui Ponta sunt în Turcia / Dezvăluiri care-i vor înfiora chiar și pe procurori!

2 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

3 Fiul sultanului din Brunei, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a murit la 38 de ani

4 Donald Trump ar fi folosit din nou o dublură în locul soției sale. Cum arată Melania în ultimele imagini deven…

5 VIDEO Vicepreședintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, chef la Runcu la ziua unui conda…