MApN: 872 de militari au acţionat în Bucureşti şi în ţară, în ultimele 24 de ore, pentru limitarea răspândirii COVID-19

MApN: 872 de militari au acţionat în Bucureşti şi în ţară, în ultimele 24 de ore, pentru limitarea răspândirii COVID-19

Un număr de 872 de militari şi 236 de mijloace tehnice au acţionat în Bucureşti şi în ţară, în ultimele 24 de ore, pentru limitarea răspândirii COVID-19.

Potrivit unui comunicat al MApN, transmis AGERPRES, în intervalul 29 martie, ora 16,00, - 30 martie, ora 16,00, aceştia au acţionat în 148 de misiuni de întărire a prezenţei şi asigurare a fluidizării traficului la punctele de trecere a frontierei de la Albiţa (Vaslui), Siret (Suceava), Sculeni (Iaşi), Vama Veche şi Ostrov (Constanţa), Bechet (Dolj), Stamora Moraviţa, Jimbolia şi Cenad (Timiş), Nădlac 1 şi 2, Vărşand (Arad), Halmeu şi Petea (Satu Mare), Borş şi Oradea (Bihor), patrulare în comun cu forţele MAI în Capitală şi în alte localităţi din ţară, transport echipamente medicale şi alte materiale, instalare corturi pentru triaj epidemiologic şi transport persoane.

La Institutul Cantacuzino au fost prelucrate 268 de teste pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2.

Începând de duminică, a fost înfiinţată o linie telefonică TELVERDE, cu numărul de apel 0800.410.990, pentru sprijinirea veteranilor şi văduvelor de război pe perioada stării de urgenţă.

La Constanţa sunt în derulare lucrările de amenajare la Spitalul Modular de Izolare şi Tratament, care va funcţiona ca o extindere a Secţiei de boli infecţioase a Spitalului Militar de Urgenţă din Constanţa.

De la începutul aplicării măsurilor pentru limitarea răspândirii COVID-19, MApN a sprijinit autorităţile centrale şi locale printr-un număr de 785 misiuni, la care au participat 5.274 militari şi 1.617 mijloace tehnice, iar la Institutul Cantacuzino au fost prelucrate un număr total de 5.046 teste, precizează MApN. AGERPRES/ (AS - autor: Andreea Rotaru, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Ady Ivaşcu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Un jandarm sibian de 43 de ani, coronasceptic, a murit după ce s-a infectat / Căpitanul Ionuț Câmpean, acum câte…

2 S-a ținut de cuvânt! Bolojan a tăiat joi jumătate din posturile de la CJ Bihor și desființează trei structuri …

3 FOTO Priviți unde și-a parcat mașina Nicușor Dan în prima zi de Primar General al Capitalei

4 VIDEO Primul Guvern USL s-a făcut în Dubai, pe marginea piscinei hotelului Atlantis / Scheletele lui Ponta și Gh…

5 Informație / Ludovic Orban nu va mai fi desemnat să formeze un nou guvern după alegerile din 6 decembrie