MApN: A fost activat Comandamentul multinațional de divizie Sud-Est al NATO

MApN: A fost activat Comandamentul multinațional de divizie Sud-Est al NATO

Comandamentul multinațional de divizie Sud-Est  (HQ MND-SE) al NATO de la București a fost activat marți, printr-o ceremonie oficială desfășurată în prezența ministrului Apărării Naționale, Mihnea Motoc, și a șefului Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă. Potrivit unui comunicat remis AGERPRES de către MApN, la ceremonie a fost prezent și locțiitorul comandantului Comandamentului Aliat Întrunit de la Napoli, generalul-locotenent Alain Parent.

După desfășurarea ceremoniei de activare, un detașament al HQ MND-SE a defilat în cadrul Paradei Militare Naționale din Piața Constituției.

Înființarea acestei structuri NATO de comandă-control se înscrie, alături de activarea, în luna septembrie a acestui an, a Unității de Integrare a Forțelor NATO (NFIU-NATO Force Integration Unit), în măsurile stabilite în Planul de acțiune al Alianței pentru creșterea capacității operaționale, adoptat la Summit-ul NATO din Țara Galilor, din 2014.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

5 Ce se întâmplă în China?