MApN a primit scrisoarea de acceptare din partea SUA privind achiziționarea primului sistem Patriot

MApN a primit scrisoarea de acceptare din partea SUA privind achiziționarea primului sistem Patriot

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a primit, miercuri, scrisoarea de acceptare din partea Guvernului Statelor Unite ale Americii privind achiziționarea primului sistem de rachete sol-aer cu bătaie mare tip Patriot, se arată într-un comunicat de presă transmis de MApN.

Potrivit sursei citate, acesta este primul din cele șapte sisteme Patriot cu care vor fi înzestrate Statul Major al Forțelor Aeriene și Statul Major al Forțelor Terestre, valoarea totală a acestora ridicându-se aproximativ 3,9 miliarde de dolari.

Sistemul pentru care a fost primită scrisoarea de acceptare este estimat la 764,78 milioane de dolari și va fi contractat până la sfârșitul acestui an, după adoptarea de către Parlamentul României a proiectului de lege privind realizarea capabilității.

''Înzestrarea forțelor armate române cu sisteme moderne de rachete sol-aer cu bătaie mare, interoperabile cu sistemele de rachete sol-aer, cu sistemele de comandă, control, comunicații și cu platformele multirol din dotarea proprie sau a altor state membre NATO constituie o necesitate esențială, o cerință strategică ce trebuie satisfăcută în cel mai scurt timp posibil. România va utiliza sistemele Patriot pentru a-și întări apărarea proprie și pentru descurajarea amenințărilor regionale'', se precizează în comunicatul MApN.

Potrivit MApN, configurația 3+ care va fi achiziționată de statul român este cea mai modernă variantă existentă pe piață în prezent, din punct de vedere al configurației hardware și software, al echipamentelor de sol și rachetelor.

Totodată, MApN precizează că, până la sfârșitul anului, România va deveni una dintre cele doar șase țări NATO care își îndeplinește angajamentul de alocare a două procente din PIB pentru cheltuieli de apărare.

AGERPRES/ (AS—autor: Cristian Lupașcu, editor: Mihai Simionescu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Un raport devastator despre manipulatorii folosiți de PSD pentru a-i deruta și ațâța pe români pe tema COVID-1…

2 De citit! Asta a lăsat PSD moștenire României!

3 Ciolacu, reacție dementă după ce a fost amendat de Poliție! Imbecilul se dă persecutat politic!

4 FOTO I-o fi amendat cineva? Liderii PSD Ciolacu și Tudose chefuind într-un local care trebuia să fie închis

5 VIDEO Scene violente la Cluj: Femeie târâtă prin noroi de poliţişti şi băgată cu forţa într-o ambulanţă. Expli…