MApN: Acces egal pentru bărbați și femei în instituțiile militare de învățământ începând cu perioada 2017-2018

MApN: Acces egal pentru bărbați și femei în instituțiile militare de învățământ începând cu perioada 2017-2018

Ministerul Apărării Naționale anunță că, din anul de învățământ 2017 - 2018, accesul va fi egal pentru bărbați și femei în instituțiile militare de profil.

Potrivit unui comunicat al MApN, transmis miercuri AGERPRES, din anul de învățământ 2017 — 2018 alocarea numărului de locuri în instituțiile de învățământ militar se va realiza fără diferențierea acestora pe genuri, cu apropierea baremelor de selecție între bărbați și femei.

"Structurile cu rol de reglementare au inițiat procedurile de modificare/ completare a normelor în vigoare, astfel încât acestea să fie aplicabile de la 1 ianuarie 2017", precizează sursa citată.

Ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, a precizat, tot miercuri, că decizia a fost luată în acord cu cerințele unei hotărâri judecătorești pronunțate în acest sens.

"Așa cum am promis — și în acord cu cerințele hotărârii judecătorești pronunțate în această privință—, vom avea acces egal pentru bărbați și femei în instituțiile militare de învățământ, începând cu anul de învățământ 2017 — 2018, conform deciziei luate la nivelul MApN în baza propunerilor unui grup de lucru special constituit pentru analizarea tuturor aspectelor implicate de noua politică", a scris Mihnea Motoc pe pagina sa de Facebook.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Așa o fi? / Mafie în toată regula, frați români!

2 Așa arată „câmpul de luptă” după cheful de la ziua liderului AUR, Eugen Simion! Tot așa ar lăsa și țara dacă v…

3 Uite o întrebare / Cine a luat 5 milioane de euro șpagă pentru Dragnea, la Atena?

4 Așa o fi?

5 CULISE Cum arată schema viitoarei conduceri PNL. Dacă va câștiga Cîțu