MApN: Acces egal pentru bărbați și femei în instituțiile militare de învățământ începând cu perioada 2017-2018

MApN: Acces egal pentru bărbați și femei în instituțiile militare de învățământ începând cu perioada 2017-2018

Ministerul Apărării Naționale anunță că, din anul de învățământ 2017 - 2018, accesul va fi egal pentru bărbați și femei în instituțiile militare de profil.

Potrivit unui comunicat al MApN, transmis miercuri AGERPRES, din anul de învățământ 2017 — 2018 alocarea numărului de locuri în instituțiile de învățământ militar se va realiza fără diferențierea acestora pe genuri, cu apropierea baremelor de selecție între bărbați și femei.

"Structurile cu rol de reglementare au inițiat procedurile de modificare/ completare a normelor în vigoare, astfel încât acestea să fie aplicabile de la 1 ianuarie 2017", precizează sursa citată.

Ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, a precizat, tot miercuri, că decizia a fost luată în acord cu cerințele unei hotărâri judecătorești pronunțate în acest sens.

"Așa cum am promis — și în acord cu cerințele hotărârii judecătorești pronunțate în această privință—, vom avea acces egal pentru bărbați și femei în instituțiile militare de învățământ, începând cu anul de învățământ 2017 — 2018, conform deciziei luate la nivelul MApN în baza propunerilor unui grup de lucru special constituit pentru analizarea tuturor aspectelor implicate de noua politică", a scris Mihnea Motoc pe pagina sa de Facebook.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Vai, a luat pisi COVID și-i pute la minister! „Avem un pişat de spirt pe etaj“

2 Ilie Bolojan dă afară jumătate din angajaţii Consiliului Judeţean Bihor. Unii nici nu aveau loc prin birouri

3 Proștii votează, cefele groase din Servicii încasează / Fiul unui general STS ajuns liberal, contracte grase cu…

4 Să rămână scris / Trump va câștiga mai categoric decât în 2016!

5 Din culisele cluburilor de noapte. Aceleași tehnici se folosesc și-n România