MApN: Corturi pentru carantinare, instalate la Constanţa

MApN: Corturi pentru carantinare, instalate la Constanţa

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a anunţat luni că, la Constanţa, corturile pentru carantinare din Sistemul Medical Modular de Izolare şi Tratament (SMMIT) au fost ridicate şi amenajate, dotate şi racordate la toate utilităţile, iar din punct de vedere medical a început operaţionalizarea zonei de tratament.

De asemenea, au fost aduse un aparat modern de radiologie şi un aparat nou de testare rapidă PCR, iar personalul medical care va deservi această facilitate medicală este instruit pentru procedurile de echipare/dezechipare.

Lucrările de operaţionalizare a zonei medicale continuă, astfel încât facilitatea medicală să fie gata în cel mai scurt timp pentru obţinerea avizelor necesare, adaugă ministerul.

MApN reaminteşte că Spitalul Judeţean Deva, care este condus de o echipă formată din medici şi specialişti militari, a ieşit din carantină, a devenit funcţional şi este pregătit pentru preluarea cazurilor de COVID-19.

A fost efectuată dezinfecţia terminală, au fost asigurate circuitele necesare elaborate de către medicii epidemiologi şi a fost stabilită prima echipă de lucru pentru următoarele 14 zile formată din personal medical, sanitar şi auxiliar. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea îl dă în gât pe Adrian Năstase / Unde au fost dosite tablourile scumpe înainte de percheziți…

2 Un zvon...

3 Surpriză totală! Cu cine suntem, genetic, aproape identici

4 Cum funcţionează softul de spionaj Pegasus, cum poţi vedea dacă eşti „pândit” prin telefon

5 Banii City Insurance s-au dus în buzunarele cumnatului lui Adrian Năstase?