MApN cumpără rachete antitanc, radare și echipamente radio în valoare de peste 500 milioane lei

MApN cumpără rachete antitanc, radare și echipamente radio în valoare de peste 500 milioane lei

Ministerul Apărării Naționale, prin intermediul Romtehnica, a atribuit în luna decembrie contracte prin care sunt achiziționate rachete antitanc, radare și echipamente radio în valoare de peste 525 milioane lei, fără TVA, potrivit portalului e-licitatie.ro.

Anunțurile de atribuire au fost publicate vineri.

Toate contractele au fost atribuite fără anunț de participare, justificarea fiind aceea că "lucrările/ produsele/ serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive tehnice". În toate cazurile, criteriul de atribuire este prețul cel mai scăzut.

Astfel, unul dintre contracte vizează achiziționarea de sisteme de rachete antitanc portabile în valoare de 103.304.520 lei, fără TVA, de la firma germană EUROSPIKE GmbH. Data atribuirii contractului este 23.12.2016.

O altă achiziție este radarul tridimensional cu distanță mare de descoperire, mobil TPS-77, la prețul de 67.801.815 lei, fără TVA. Este vorba de un radar de apărare aeriană cumpărat de la compania americană Lockheed Martin Overseas LLC. Contractul a fost atribuit pe 7.12.2016.

Armata va fi dotată și cu echipamente și stații radio Harris. Un contract în acest sens, în valoare de 353.937968.14 lei, fără TVA, a fost atribuit companiei americane Harris Corporation Communication Systems. Data atribuirii contractului — 22.12.2016.

Romtehnica este societate comercială cu capital integral de stat, Ministerul Apărării Naționale fiind unicul acționar.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, „dihăniile” HIMARS au început să „lucreze” asupra armatei ruse!

2 VIDEO Un soldat rus, lovit de o grenadă în timp ce îşi făcea nevoile

3 Serviciu secret / Putin nu mai are viață lungă

4 VIDEO O filmare cu coloana oficială a lui Putin „alergând” spre Kremlin a stârnit controverse în Rusia

5 Vești bune din Ucraina! Ce secret dureros încearcă să ascundă Armata Rusiei