MApN cumpără rachete antitanc, radare și echipamente radio în valoare de peste 500 milioane lei

MApN cumpără rachete antitanc, radare și echipamente radio în valoare de peste 500 milioane lei

Ministerul Apărării Naționale, prin intermediul Romtehnica, a atribuit în luna decembrie contracte prin care sunt achiziționate rachete antitanc, radare și echipamente radio în valoare de peste 525 milioane lei, fără TVA, potrivit portalului e-licitatie.ro.

Anunțurile de atribuire au fost publicate vineri.

Toate contractele au fost atribuite fără anunț de participare, justificarea fiind aceea că "lucrările/ produsele/ serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive tehnice". În toate cazurile, criteriul de atribuire este prețul cel mai scăzut.

Astfel, unul dintre contracte vizează achiziționarea de sisteme de rachete antitanc portabile în valoare de 103.304.520 lei, fără TVA, de la firma germană EUROSPIKE GmbH. Data atribuirii contractului este 23.12.2016.

O altă achiziție este radarul tridimensional cu distanță mare de descoperire, mobil TPS-77, la prețul de 67.801.815 lei, fără TVA. Este vorba de un radar de apărare aeriană cumpărat de la compania americană Lockheed Martin Overseas LLC. Contractul a fost atribuit pe 7.12.2016.

Armata va fi dotată și cu echipamente și stații radio Harris. Un contract în acest sens, în valoare de 353.937968.14 lei, fără TVA, a fost atribuit companiei americane Harris Corporation Communication Systems. Data atribuirii contractului — 22.12.2016.

Romtehnica este societate comercială cu capital integral de stat, Ministerul Apărării Naționale fiind unicul acționar.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Surpriza Rusiei? / „Am decis să începem reunificarea națiunii maghiare” / Un oficial din cabinetul Viktor Orban anunță noile planuri ale guvernului ungar

2 Două chestii care încep să se cam vadă în spatele grevei profesorilor, care continuă

3 „Mr. Bean”, editorial surprinzător despre mașinile electrice

4 Foarte interesante amănunte...

5 VIDEO Gestul prin care Armata Ucrainei anunță declanșarea contraofensivei