MApN: Elicopter al Forţelor Aeriene Române, avariat in Mali; niciun militar nu a fost rănit

MApN: Elicopter al Forţelor Aeriene Române, avariat in Mali; niciun militar nu a fost rănit

Un elicopter IAR-330 Puma L-RM din cadrul detaşamentului Carpathian Pumas a fost avariat de o furtună, luni, în jurul orei 17,00, ora României.

Aeronava se afla la sol, în baza Douentza din Mali. Niciun militar nu a fost rănit în urma acestui incident, anunţă Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Potrivit unui comunicat al MApN transmis AGERPRES, militarii români executau, cu două elicoptere IAR-330 Puma L-RM, o misiune de recunoaştere şi aterizaseră pentru realimentare pe Baza ONU din Douentza, înainte de a se întoarce în locaţia de bază din Gao.

Pe timpul staţionării în Baza Douentza, s-a manifestat o furtună violentă, în urma căreia unul dintre cele două elicoptere a fost răsturnat.

Comandantul detaşamentului românesc dislocat în Mali a numit o comisie de cercetare a circumstanţelor producerii acestui incident.

Din luna octombrie 2019, România contribuie, pentru o perioadă de un an, la eforturile internaţionale de menţinere a păcii cu un detaşament al Forţelor Aeriene format din 120 de militari şi 4 elicoptere IAR-330 Puma L-RM participant la Misiunea Multidimensională Integrată ONU de Stabilizare în Republica Mali (MINUSMA). AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu