MApN: Exercițiu cu elicoptere americane la Mihail Kogălniceanu

MApN: Exercițiu cu elicoptere americane la Mihail Kogălniceanu

Militari români și americani vor participa, miercuri, la baza aeriană Mihail Kogălniceanu, la un exercițiu comun cu elicoptere de tipul UH-60 Black Hawk, ca parte a angajamentului SUA în asigurarea flancului estic al NATO, în cadrul operațiunii Atlantic Resolve, a anunțat MApN printr-un comunicat transmis, marți, AGERPRES.

Potrivit sursei citate, este vorba de un antrenament comun pentru manevre de încărcare și operațiuni de asalt cu elicoptere.

Elicopterele Black Hawk aparțin Batalionului 2, Regimentul 10 din Brigada 10 elicoptere de luptă a Forțelor Terestre ale SUA și au sosit pe 2 martie, de la Salonic.

"Brigada 10 elicoptere de luptă este prima mare unitate de acest gen dislocată în Europa de Est ca parte a operațiunii Atlantic Resolve, având peste 2.200 de militari, 86 de elicoptere și mai mult de 700 de elemente de tehnică militară ce au plecat din mai multe porturi americane către Germania, Letonia și România, pentru a demonstra angajamentul Statelor Unite ale Americii față de stabilitatea și securitatea Europei de Est", a informat MApN.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?