MApN: Exercițiu cu elicoptere americane la Mihail Kogălniceanu

MApN: Exercițiu cu elicoptere americane la Mihail Kogălniceanu

Militari români și americani vor participa, miercuri, la baza aeriană Mihail Kogălniceanu, la un exercițiu comun cu elicoptere de tipul UH-60 Black Hawk, ca parte a angajamentului SUA în asigurarea flancului estic al NATO, în cadrul operațiunii Atlantic Resolve, a anunțat MApN printr-un comunicat transmis, marți, AGERPRES.

Potrivit sursei citate, este vorba de un antrenament comun pentru manevre de încărcare și operațiuni de asalt cu elicoptere.

Elicopterele Black Hawk aparțin Batalionului 2, Regimentul 10 din Brigada 10 elicoptere de luptă a Forțelor Terestre ale SUA și au sosit pe 2 martie, de la Salonic.

"Brigada 10 elicoptere de luptă este prima mare unitate de acest gen dislocată în Europa de Est ca parte a operațiunii Atlantic Resolve, având peste 2.200 de militari, 86 de elicoptere și mai mult de 700 de elemente de tehnică militară ce au plecat din mai multe porturi americane către Germania, Letonia și România, pentru a demonstra angajamentul Statelor Unite ale Americii față de stabilitatea și securitatea Europei de Est", a informat MApN.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

3 Ziceau că e „stupidă și inutilă” / Priviți, vedeta ucraineană Akkerman, capturată de Rusia, a fost introdusă în dotarea Flotei ruse din Marea Neagră

4 ULTIMA ORĂ CCR aruncă în aer Justiția din România? Udrea, printre beneficiari!

5 VIDEO Priviți, aceasta este o dronă Orlan-10 a armatei Rusiei furată de un căpitan rus și trimisă acasă „la pachet”!