MApN: Generalul de flotilă aeriană Viorel Pană, împuternicit la comanda Statului Major al Forțelor Aeriene

MApN: Generalul de flotilă aeriană Viorel Pană, împuternicit la comanda Statului Major al Forțelor Aeriene

Generalul de flotilă aeriană Viorel Pană a fost împuternicit, începând cu data de 11 octombrie, la comanda Statului Major al Forțelor Aeriene, prin ordin al ministrului Apărării Naționale, Mihai Fifor.

"Începând cu aceeași dată, generalul-locotenent Laurian Anastasof a fost împuternicit în funcția de consilier militar al ministrului Apărării Naționale", informează un comunicat al MApN, transmis joi AGERPRES.

Generalul de flotilă aeriană Viorel Pană a fost pilot de vânătoare pe MiG-21 în escadrile ale Forțelor Aeriene din anul 1989 până în anul 1992, când a făcut trecerea pe avioane de transport, începând cu AN-24 și continuând cu Hercules C-130 și C-27J Spartan, în cadrul Bazei 90 Transport Aerian, la comanda căreia s-a aflat din anul 2014.

Viorel Pană are peste 3.000 de ore de zbor și este instructor pentru C-130 Hercules și C-27 J Spartan. A efectuat peste 200 de misiuni în teatrele de operații din Irak, Afganistan, Bosnia și Kosovo, a comandat și participat în numeroase misiuni în țară și în străinătate — Libia, Muntenegru, China, Mali.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante